Бръсненето на интимни части води до състаряване

Бръсненето на интимни части води до състаряване

Според учени от Харвард, обезкосмяването на интимните части състарява жените. Кристофър Нойман, който е ръководител на научния екип, обяснява, че след бръсненето се премахват не само космите, но и горният слой на епидермиса.

Вследствие на това се появяват ранички, които оставят след себе си други последствия. Какви ще са те, Нойман обяснява в зависимост от това къде точно се обезкосмяват интимните части:

Епилация

1. Ако отстранявате само космите отстрани на бикините, няма да имате никакъв проблем, твърди Кристофър Нойман.

2. Ако премахвате космите от слабините чрез бръснене, фотоепилация ще напълнеете. Нойман обяснява, че женският организъм има защита на половите органи, при това тройна. Става дума за срамни кости, след това мастна възглавничка и накрая косми.

Ролята на космите е да предпазват интимните части да се трият в дрехите. Когато ги няма, организмът „съобщава”, че защитата е нарушена и не е пълна. За да успее да се справи със ситуацията, тялото решава, че ще засили мастната възглавничка на слабините, след като не успява да премахне триенето. Появява се пренастройка на целият организъм и обмяната на веществата, вследствие на което започват да се трупат килограми.

3. В случай, че се отстраняват космите и от срамните устни, това определено ще повиши либидото на жената, но също щя направи фигурата и доста по-мъжествена. Кристофър Нойман обяснява това така – космите по големите срамни устни са създадени отново да предпазват интимните части.

Интимна епилация

При премахването им, организмът дава сигнал, че нещо не е наред, но вече увеличаването на мастната възглавничка няма да помогне. Все пак колкото по-дебели са те, толкова повече ще се трият.

Затова той намира алтернатива – започва да праща андрогени в кръвта – тези мъжки полови хормони засилват растежа на космите. Либидото се усилва, тъй като силата му зависи от концентрацията на мъжките полови хормони.

4. Ако премахвате всички косми това може да доведе до нередовен цикъл и съответно по-ранен климактериум, дори до безплодие. Причината за всичко се крие в това, че по този начин започват едновременно двете действия описани по-горе нарушение на обмяната на веществата, както и промяна в хормоните.

Дамите стават по-пълни, с по-мъжка фигура и организмът просто започва да старее.

Кристофър Нойман съветва дамите не да спрат да се обезкосмяват, а да го правят само, когато е наложително, например през летните месеци.

Рейтинг

5 6
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (37)

Изпрати
Мата Космата
Мата Космата
28.09.2014 15:03
Щом природата е намалила космите навсякъде, а ги е запазила на главата и трътката, значи има защо! Това, че някоя гъска не знае за какво служат космите, не е причина да се обвиняват учените опитващи да открият!
10
3
хулиганка
хулиганка
23.01.2014 18:03
нямам и един косъм там долу и съм съвсем женствена.не съм състарена и НЕ МИ СЕ ЧЕТАТ ТЪПОТИИТЕ на някой кретенизирал псевдо специалист като АГРОНОМА Мермерски даващ съвети за здравословно хранене на хуманоиди след като е учил за крави и коне
11
21
сегдхср
сегдхср
01.01.2014 00:59
Обезкосмявам се от сумати време навсякъде, но не с бръснене и изобщо не съм пълна и имам супер женствена фигура - слаба талия и широк ханш ;)
2
3
Димова
Димова
03.11.2013 10:05
е това вече е върха на тъпотията
4
3
Илияна
Илияна
11.09.2013 13:31
Това са пълни глупости такива тъпи измислици не бях чела...ахахахх то тогава ако е вярно всички жени щяха да са застарели и дебели :D :D :D :D
4
3
малка косматка
малка косматка
28.09.2014 15:08
е па те са...та някои дори тъпи
2
2
хахаха
хахаха
08.09.2013 20:40
Аз се обезкосмявам навсякъде откакто се помня, но никой не ми дава дори и реалните години, което ми говори че не съм състарена. А относно килограмите, 170 см съм висока и тежа 50 кг. Това ако са наднормени килограми ............ незнам.
От къде ви идват на ума тези глупости да ги публикувате?????
4
3