Винени бани и енотерапия

Енотерапия

Отдавна се знае, че виното е полезно за здравето. За това са знаели още древните египтяни, затова египетската кралица Клеопатра редовно се къпела не само в мляко, но и във вино. Мария-Антоанета също била почитателка на ваните с вино, както и оперната прима Мария Калас.

Енотерапията, както е известна терапията с вино, става все по-популярна. Виното съдържа голямо количество антиоксиданти, минерали и микроелементи, които действат разкрасяващо на кожата.

Вино

Ваните с вино предпазват от много заболявания, спомагат за изхвърлянето на шлаки и токсини от организма, укрепват имунитета и забавят стареенето на кожата.

Ваните с вино спомагат за проникването на полезните вещества от виното в кожата. Ваните с вино са полезни за мъже и жени от всяка възраст.

Бани с вино

Тези вани са полезни, защото действат отпускащо на нервната система и на мускулите, укрепват кръвоносните съдове, подобряват кръвообращението и обмяната на веществата.

Ваните с вино влияят добре на сърдечно-съдовата система, а също така на храносмилателната, ендокринната и дихателната система на организма.

Винени бани

За да е още по-полезна ваната с вино, в нея се добавят мед и билки.

Ваната с вино се прави, като във водата се добавят 700 милилитра червено вино, а при желание – мед и отвара от различни билки.

Топлата вана с вино спомага за подобряване на работата на всички системи на организма. Хладката вана с вино повишава защитните функции на тялото и помага при депресивни състояния.

Виното съдържа биологично активни вещества, които унищожават действието на свободните радикали, натрупващи се в организма под въздействието на слънчевата светлина, замърсения въздух, цигарения дим, стрес и са основна причина за стареенето.

Виното съдържа цинк, калий, калций, витамините С, А, Е, витамини от групата В, витамин РР и плодови захари. Всички тези вещества проникват чрез кожата в организма и действат възстановяващо и подмладяващо.

Ваните с вино не се препоръчват при гъбични инфекции, кръвоизливи, бременност, алергия към грозде, рани по кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати