Колко често да боядисваме косата си

Боядисване на косата

Косата расте с различна скорост при различните хора, затова жени, които имат бавен растеж на косата, не са принудени често да боядисват прорасналите си корени.

Но дамите, които имат коса с бърз растеж, изпадат в паника, когато открият, че няколко дни след боядисването корените им вече са прораснали.

Колко често да се боядисва косата зависи най-вече от вида боя, който ползвате, тъй като трябва да прецените доколко сте склонни да подложите често косата си на третиране с прекалено силни химикали.

Боядисване

Ако използвате боя без амоняк, не трябва толкова да се тормозите относно честотата на боядисване. Но се знае, че тези бои не са много трайни. Боите с амоняк издържат повече време, но могат да предизвикат алергии по кожата на главата, както и да увредят косата.

Експерти съветват боята с амоняк да се използва веднъж на три седмици, или ако корените на косата ви растат прекалено бързо – веднъж на две седмици. По-честата употреба на боя с амоняк може да се отрази на състоянието на косата ви и на кожата на главата ви.

Боя за Коса

Опитайте се да не прекалявате с боядисването на косата си с бои, които съдържат амоняк. Обезцветяването на косата, което има за цел постигането на по-светъл цвят, също се отразява много зле на косъма и на кожата.

След боядисване редовно използвайте специални средства, които са подходящи за грижа за боядисана коса. Ако корените ви прорастват много бързо, боядисвайте само тях с боя с амоняк, а останалата част на косата си освежете с оцветител или боя без амоняк в същия нюанс.

Ако косата ви е побеляла, не допускайте прорастване на корените, тъй като изглежда доста немарливо от ваша страна при поддържана прическа да имате един цвят на косата, който драстично се различава от белите корени.

Ако се изрусявате и корените ви са тъмни, може да допуснете да прорастнат и повече. Все още е на мода наложеният от холивудските звезди маниер на носене на руса прическа с тъмни корени. Някои блондинки дори започнаха да боядисват корените си в тъмно, за да са в крак с модата.

Ако използвате къна за оцветяване на косата си, която подобрява състоянието на гривата ви, трябва да знаете, че и с нея не трябва да се прекалява. Веднъж на 10 дни е най-честото допустимо използване на къна.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати