ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Маски за коса с желатин

Маски за коса с желатин

Коса

Хубавата коса се нуждае от постоянна грижа. Всъщност, за да изглежда добре косата ни, не е толкова важно да бъде винаги в сложна прическа – достатъчно е да изглежда поддържана и да бъде здрава. За тази цел третирането с маши и преси трябва да бъде сведено до минимум, освен това е хубаво да посещаваме фризьора си достатъчно често.

Тези правила важат с пълна сила особено за дамите, които желаят да имат буйна и дълга коса. Предлагаме ви няколко маски с желатин, които ще повлияят прекрасно на косата ви, ще я заздравят и ще я направят блестяща:

Първото ни предложение е за маска с желатин и яйце, която ще спре косопада. За да си я приготвите у дома, са ви нужни 2 бр. яйца и 1 ч.л. желатин, който обаче предварително сте разтворили във топла вода.

Маска За Коса

Разбийте яйцата добре и добавете желатина, след като сместа се уеднакви намажете скалпа си и постепенно размажете от маската по цялата дължина. Постойте така около 45 минути, след което измивате. Важно е при сушенето да не използвате сешоари – оставете косата да изсъхне самостоятелно.

Красива Коса

Следващото ни предложение отново ще предпази косата ви от косопад, но едновременно с това ще я направи много мека и копринена на допир. Необходими са ви жълтък и пакетче желатин, както и няколко лъжици от шампоана, който използвате. Желатинът предварително сте разтворили във вода.

След това всички продукти обърквате добре и намазвате върху сухата си коса, след което оставяте да подейства 30 минути. Ако страдате от мазна коса, добавете цялото яйце. Измивате с хладка вода, правете маската веднъж на 7 – 10 дена.

Последното ни предложение също е много лесно за направа у дома и не са ви нужни кой знае какви продукти. Трябват 1 с.л. желатин, 1 ч.ч. вода и 1 ч.л. винен оцет. Желатинът се разтваря във водата, след което се добавя и оцетът.

Маската се нанася на косата, след като е измита с шампоан. Оставяте до подейства около 5 минути, като трябва да намажете навсякъде с масажиращи движения. Накрая изплакнете с вода без да измивате косата с шампоан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати