Прически за деца

Детски прически

За малките госпожици предлагаме три прически, които се правят много бързо и лесно и стоят наистина ефектно. С тях малките ви слънчица ще се чувстват прекрасно – няма да им бъде горещо, студено, а и определено ще харесат новия си вид.

Първата прическа се прави с помощта на четири ластика и четири фибички, разбира се, ще ви бъде необходим и гребен. Първо сресвате косата на детенцето хубаво и оформяте път в средата на главата му. Разделяте косата на две част и оформяте високи опашки като се опитайте да ги направите на еднаква височина, за да изглежда наистина добре.

Вържете двете опашки и сплетете на плитки всяка от тях, завържете ги. Следва да увиете плитката около ластика, с който вързахте първоначално опашката, закрепете с две фиби. След това направете същото и с другата плитка.

Следващото предложение отново е плитка, но този път ще са ви нужни само три ластика, две панделки, гребен. Срешете косичката на детенцето и разделете на две като отново оформите път в средата, след което вържете косата на две опашки, но този път по-ниско - по средата на главата. Завържете върху ластичетата някакви панделки или сложете интересни фиби.

Плитки

От двете опашки следва да оформите плитка. Разделете всяка опашка на две части, като двата вътрешни кичура на двете опашки хванете като един кичур (средния), а двете външни използвайте за останалите два (съответно ляв и десен). Сплетете плитката и завържете с ластик.

Последното предложение е съвсем лесно, а за него ще ви трябват гребен, ластик и един аксесоар. Аксесоарът може да бъде цвете - фибичка – целта е накрая да можете да го закачите на небрежния кок. Сресвате косата на детето и връзвате висока конска опашка като премятате ластика два или три пъти, но последния път, когато връзвате не издърпвате косата до края.

Целта е краят на косата да остане в горната част на главата. След това слагате цветето върху ластика. Тази прическа се получава най-добре ако косата на детенцето е със средна дължина, за да не стърчат прекалено крайчетата и да се загуби ефектът.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати