ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Жените прекарват 2 години пред огледалото

Жените прекарват 2 години пред огледалото

Огледало
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Преди време учените изчислиха, че човек спи средно 24 години през целия си живот. За тоалета си пък на всеки от нас са му нужни от 6 месеца до три години. Интересно е обаче да се установи това съотношение, спрямо жените и мъжете.

Голям процент от провалените връзки още в началото е факта, че на всеки мъж му се налага да чака доста време половинката си, застанала пред огледалото. Той се изнервя и с времето това води до този крах.

Но дори и най-нетърпеливите мъже трябва да се примирят, че минимум 2 години от живота им ще премине в чакане тяхната половинка да се приведе в очарователен вид. Като следваща причина се посочат безкрайните часове на пазар, прекарани с нея.

Гримиране

Средно, на една жена и отнема 2 години от живота да приведе тоалета и себе си в перфектната за нея форма. На почти половината от жените обаче това време не стига и дори има прецизно изчислени случаи, в което то скача на 3 години. За сравнение, средно статистическия мъж губи едва 6 месеца от живота си пред огледалото.

Всяка сутрин жените избират дневната си визия около 40 минути. За същото време мъжете се обличат, бръснат, къпят, прочитат един вестник, изпиват едно кафе, мятат бърз поглед на пресата, хапват и т. н.

Пред Огледалото

Наложи ли им се да излизат вечер, то за това на жените са нужни не по-малко от час и 12 минути. И това време включва само избор на тоалет, подходяща чанта и обувки.

Преди тези последни щрихи, на нея са и нужни - 22 минути за душ и бръснене на краката, 7 минути за нанасяне на овлажняващи средства, 23 минути – за сушене и подреждане на косата и 14 минути за грим.

Общият резултат от всички такива занимания е, че средностатистическата жена от всички точки на планетата прекарва между две и три години пред огледалото. И така, мъже, ако излизате някъде с половинката, минималното време, което ще трябва да я чакате, след като вие самите вече сте готови за излизане, е 17 минути.

И това е най-добрия вариант, тъй като има и случаи, в които за едно обикновено ходене до кварталния магазин, жената се приготвя от 40 минути до един час. Плашещо, нали?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати