ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Масаж с лъжици за тонизирана и сияйна кожа

Масаж с лъжици за тонизирана и сияйна кожа

Масажи за лице

С обикновени супени или чаени лъжици можете да имате тонизирана и сияйна кожа. Ако лъжиците са със сребърно покритие, ползата от масажа е още по-голяма.

Масажът с лъжици става все по-популярен, защото не изисква финансови инвестиции и загуба на време по салоните за красота. Много жени не вярват в силата на масажа с лъжици, но трябва сами да опитате, за да се уверите.

Масажът с лъжици действа на кожата освежаващо и подмладяващо и е много лесен. Той премахва торбички под очите, бръчки около очите и на челото и подобрява цвета на лицето.

При масажа с лъжици се използват охладени, затоплен и ароматизирани лъжици. Така се премахва излишната течност от тъканите, подобрява се кръвообращението, мускулите стават по-стегнати, контурът на лицето е по-добре оформен.

Масажна лъжица

Масажът с лъжици, освен това, се отразява добре при мазнини по коремчето и бедрата и дори при целулит и отпуснати мускули на дупето.

Масажът с лъжици се прави с кръгови движения. Първо е по посока на часовниковата стрелка, а след това – в обратна посока. Когато лъжицата се движи по посока на часовниковата стрелка, се натиска, а когато е в обратна посока, натискът е забранен, за да не се получат отоци.

Кожата трябва да е чиста, без козметика. За масажна основа се използват различни натурални масла или кремове на натурална основа.

Най-доброто време за масаж с лъжици е след събуждане. За сияйно и стегнато деколте сложете две топли лъжици в областта между гърдите и с кръгови движения придвижвайте нагоре лъжиците към подмишниците. Лъжиците може да бъдат намазани със зехтин или пшеничено масло.

Масаж с лъжица

Срещу провисване на кожата на ръцете над лактите се прави следното: охладена лъжица се допира до лакътя и с кръгови движения се хлъзга нагоре по вътрешната страна на ръката.

Срещу целулит охладена лъжица се маже със зехтин и се масажира с кръгови движения вътрешната част на бедрото отдолу нагоре. Същото се прави и с външната част.

С охладени лъжици, опрени в центъра на дупето, се прави масаж с кръгови движения от центъра навън и отгоре надолу.

За красиви очи две лъжици се слагат в натрошен лед да се охладят. След това се слагат върху клепачите, но не се масажира с тях. Това отстранява тъмните кръгове и торбичките.

Масажът на лицето се прави по основните масажни линии, с охладени лъжици. По челото масажът се прави от центъра навън по хоризонтал, по бузите се правят кръгове, а бръчките пачи крак се премахват, като лъжиците се притискат към тях за няколко секунди и се отпускат.

Студена лъжица, която с масажни кръгови движения се движи по посока на часовниковата стрелка около пъпчето, а след това нагоре и настрани, премахва натрупаните мазнинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати