Пилинг с кафе срещу целулит

Антицелулитни процедури

Портокаловата кожа е проблем за почти 85 % от дамите, твърдят резултатите от различни проучвания. В този процент могат да попаднат не само дами, които обичат да похапват и не спортуват особено често, но и жени, които водят природосъобразен начин на живот и често спортуват.

Специалистите са категорични, че можем да се преборим с неприятния целулит по хълбоците и краката с помощта на утайката от кафето.

Пясъчната структура на мляното кафе изпълнява чудесно ролята на скраб, вследствие на което кожата става мека и гладка. А кофеинът, който се съдържа с кафето, се бори отлично с мазнините.

Утайка от кафе

Ето и каква е рецептата за пилинга:

- Необходимо е в продължение на около седмица да събирате утайката от кафето в подходящ съд. Той трябва да може да се затваря добре. След като съберете нужното количество, към кафето трябва да се добавят още 1 ч.л. пчелен мед и 1 ч.л. зехтин. Хубаво разбъркайте сместа. Преди обаче да нанесете от пилинга по кожата си, добре е да вземете една топла вана или душ.

Пилинг с кафе

Ако искате ефектът да бъде дори още по-добър, хубаво е след като намажете краката си със сместа, да ги завиете с найлон. Настанете се някъде удобно и след около 5 минути, премахнете найлона и измийте утайката от кафето от тялото си. Нанесете антицелулитен крем след края на процедурата.

- Друг вариант за домашна борба с целулита е взимайки вана, в нея да слагате и по една шепа морска сол. След като изплакнете тялото си, намазвате с малко зехтин – хубаво е да повторите тази процедура поне десетина пъти за един месец.

- Още един пилинг, който можете да си приготвите у дома – 10 капки масло от сантал, портокал и пачули, 100 мл бадемово масло. Смесвате съставките и слагате в подходящо шишенце. Трябва да масажирате проблемните места ежедневно. Благодарение на маслото от пачули, кожата ще се стегне, а маслото от портокал и сантал ще разнесат мазнините.

- Направете си и масажен крем от следните продукти – 100 мл растително олио, по 10 капки от маслата риган, лимон, хвойна, както и кипарис. Правете масажи всеки ден след душ.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати