Лакиране с преливане - преливащ маникюр

Преливащ маникюр

Хубавият маникюр, както и педикюрът са особено важни за завършения външен вид. Дори през зимния сезон грижата за ноктите трябва да е перманентна, още повече по време на коледните и новогодишни празници.

В никакъв случай не е задължително, ако поддържате маникюра си у дома, да слагате само един цвят лак. В случай, че искате да поразчупите малко еднообразието, опитайте да сложите повече цветове. Можете също и да се поразвихрите с някакви рисунки върху ноктите си, но те изискват прецизност, внимание и време, а и не се отдава на всеки.

Докато преливащите нокти се правят доста лесно и сравнително бързо. Най-лесният вариант е просто да подберете 5 различни лака, които обаче са в една и съща цветова гама и да лакирате ноктите си с тях – започвате от най-светлия на кутрето и съответно най-тъмния на палеца.

Маникюр

Ако обаче предпочитате нещо малко по-атрактивно, ще са ви нужни – 3 лака от една и съща гама, топ лак и гъбичка от онези, с които се слага фон дьо тен.

- Първата стъпка е да лакирате хубаво ноктите си с най-светлия нюанс. След това трябва да изчакате хубаво да изсъхне.

- За следващия етап вече ще ни бъде нужна гъбичката за фон дьо тен. Върху нея слагаме малко количество от следващия по нюанс лак, след което с внимателно потупване нанасяме по краищата на нокътя.

- След това идва ред да поставим и най-тъмния лак от избраните – той също се нанася с помощта на гъбичката. Внимавайте при нанасянето да не изтриете предишния нанесен лак.

Зимен маникюр

- Хубаво изсъхват и тогава нанасяме топ лака. Когато сте приключили с лакирането, ще трябва да изтриете с помощта на лакочистител пръстите си около ноктите. За да избегнете тази процедура, облепете предварително с тиксо пръстите си.

- Ако желаете, преди да нанесете топ лак, сложете брокат. Нужно е отново да сложите няколко капки на гъбата и така да го нанесете в горната част на нокътя. По този начин цветът ще бъде погълнат от гъбата, а върху нокътя ви ще остане само броката.

При преливащите нокти винаги може да се експериментира. Ако ви харесва повече, използвайте цветове, които не са от една гама. Лакирането става на същия принцип - с помощта на гъбичката.

Освен това, ако не разполагате точно с такава козметична гъбичка, винаги можете да използвате и парче от домакинска гъба. Козметичната обаче е по-подходяща, тъй като има по-малки дупчици и преливането става плавно. Колкото по-груба е гъбата, толкова по-грапав ще изглежда маникюрът.

Рейтинг

5 5
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати