ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Сладките неща причиняват бръчки

Сладките неща причиняват бръчки

Хапване на Сладко

Сладкото е голямо изкушение за повечето хора и често се ограничаваме, тъй като знаем, че повечко от вкусните сладки и това неминуемо ще се отрази на талията ни. Ново проучване, обаче доказва, че всъщност не това е най-големият проблем при похапването на сладкиши. Оказва се, че сладките неща могат да повлияят и на здравия вид на кожата ни.

Според проучването фигурата ще бъде най-малкия проблем на дамите, ако злоупотребяват със сладките неща. По-неприятното ще бъдат бръчките по кожата – доказано е, че многото приемане на захар причинява по-ранното появяване на бръчки, отколкото биха възникнали в хода на естественото остаряване.

Сладкиш

Остаряването на кожата започва тогава, когато кръвната захар на човек е прекалено висока. Постепенно еластичността и свежият вид на кожата изчезват, а на тяхно място се появяват бръчките, твърдят учените.

Кристалите от захарта полепвали по колагеновите влакна, веднъж попаднали в организма, и по този начин лишават кожата от еластичност. Накрая тези влакна се чупят при натоварване, вследствие на което се появяват и бръчките. Дневната норма на сладкишите е 6 парченца шоколад или 6 бонбона.

Бръчки

Смята се, обаче, че и отказването от сладките неща не е толкова лесно, колкото се твърди. Пълният отказ от десертчета повлиявал на хората негативно – ставали депресирани, нямали настроение.

Учените сравняват отказа на десерти с отказа от наркотици. Може би не е необходимо пълно отричане на захарните изделия, достатъчно е само да бъдат ограничавани или дори замествани с по-полезни продукти като плодовете.

Все пак никоя крайност не е за предпочитане – колкото вредно е да похапваме само сладки неща, толкова не добра идея е да ги откажем напълно. Най-важното е сладките изкушения да не се ядат на празен стомах. Позволявайте си десертчета само след като сте се нахранили.

Ако все пак не можете да се откажете от сладките неща, можете да се доверите на козметичният салон в Сан Франциско. Тайландската терапия включва масаж, мачкане и шамари, вследствие на което порите се свивали и бръчките се премахвали. За четвърт час терапия трябва да броите 350 долара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати