Дамски прически: дълго каре

Дълго каре

Тази есен идва с полъха на нова тенденция в областта на прическите за коса. А именно – на мода идва дългото каре.

Тази есен сме в разгара на завръщащите се 60-те и 80-те години. Тенденцията присъства както при макиажа, така и при прическите.

Карето обикновено е строго, късо и едва закриващо лицето. Този сезон обаче карето може да бъде и дълго. При това най-добре – в наситен цвят. Наличието на бретон също е препоръчително. Той трябва да е прав.

Прическа каре

Дългото каре е предпочитано, тъй като по този начин прическата изглежда изчистена, но не и скучна. Във всеки случай обаче промяната ще е налице. Новост е добавянето на скосена коса отстрани.

Първоначалната версия на карето е косата да е с дължина около брадичката, с ясно очертани контури. Тази прическа е една от най-популярните в света, защото се създава и поддържа много лесно.

С течение на годините дължината на коса, поддържана по този начин, става все по-разнообразна. Всъщност дължината на карето се определя по това как най-лесно ще се адаптира към пропорциите на лицето. А това се отнася с пълна сила за най-новата версия на дългото каре - със скосена коса отстрани на главата.

Риана

Дългото каре подхожда най-добре на хора с кръгли или изваяни лица. Перфектният резултат се постига, като се придаде малко обем настрани. Ако ли лицето ви е по-скоро дълго, то е добре да заложите на по-късо каре.

Една от многото положителни черти на тази налагаща се тенденция е, че дългото каре няма големи изисквания към структурата на косата. С подобна подстрижка дори и фината коса може да се превърне в зашеметяваща прическа. Единствено изключително къдравите коси не са податливи на подобно преобразяване.

Друг плюс е лесната поддръжка. Ако подстригването е направено правилно, то се изискват много малко грижи за поддържане на формата. А колкото по-дълга и прецизна е каре подстрижката, толкова по-рядко трябва да посещавате коафьора си за оформяне - на всеки шест до осем седмици.

Много звезди отдавна залагат на тази прическа. Най-яркият пример за това е Виктория Бекъм, Черил Коул или Риана.

Ако не сте любители на строгите линии, има нещо и за вас. При дългото каре се допуска и творчески безпорядък - прическата трябва да изглежда леко недовършена и романтично небрежна.

Рейтинг

5 59
4 60
3 50
2 35
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати