ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Младите жени предпочитат по-малко грим

Младите жени предпочитат по-малко грим

Гримиране
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Знаете, че твърде многото напластен грим по лицето само обърква и дори отблъсква мъжете. Ако има прекалено количество грим, това може да създаде не просто неприятно впечатление, а дори да стане повод за смях.

Освен това младата кожа бързо ще се състари ако щедро и слагате всякакви мазила, които не само не ви правят по-красива, но и не са подходящи за вашата кожа.

Всеобщо е мнението, че младите момичета предпочитат щедро да се мажат с грим, вместо просто да подчертават красивите си черти. Ново изследване обаче доказва, че това съвсем не е вярно.

Грим

Дори резултатите са съвсем красноречиви – 67 на сто от всички запитани момичета отговарят, че ежедневно използват само три продукта за грим.

Явно разкрасяването при жените значително се е опростило. Голяма част от момичетата, които са на възраст между 18 и 25 години, твърдят, че сутрин, след като се събудят, използват само три продукта за разкрасяване и предпочитат по-малкото количество грим.

Дамите, които употребяват цели 12 (или повече) продукта за лицето си, са само 3 % от запитаните момичета. Според резултатите от това изследване жените започват да се чувстват все по-уверени в начина, по който изглеждат, с течение на годините.

Силен грим

При момичетата на 21 години 24 на сто използват между 8 и 12 продукта за лицето и за косата си, но този процент значително намалява (до 5 %), при дамите на 24 години. Една от най-непростимите грешки, що се отнася до грима обаче е не толкова количеството му, колкото липсата на навик за премахване преди лягане.

Ако държите да изглеждате перфектно, дори когато спите, ориентирайте се към новия вид грим, който е наречен нощен грим. Проучвания показват, че цели 80 % от жените започват да премахват спиралата и червилото преди лягане, едва месец след новата си връзка.

Има обаче и такива жени, които си лягат редовно с всички мазила по лицето им, което е много вредно за кожата. От компанията Bare Minerals решили да създадат този нов вид грим, за да могат дамите да спят спокойно и красиво – този комплекс стяга порите и прави кожата по-блестяща. Продуктът на компанията е клинично тестван и показва добри резултати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати