Разкрасяване по индийски

Индийки

За да се разкрасят, жените използват всякакви методи – от съвременната модерна козметика и естетична медицина до естествените природни дарове. Освен това добра идея би било да се възползваме от триковете за красота на жените по света.

Индийките безспорно притежават изключителна красота и чар с техните красиви очи, извити мигли, нежна, гладка кожа и дълги, здрави коси. Натуралните продукти, които те използват за поддържане във форма и разкрасяване, са им дадени от аюрведа и изконните индийски обичаи.

Почти всяка индийка залага на домашно забърканите помади и маски, като рядко или почти никога не се блазни от скъпите търговски марки козметика. Индийките използват изпитана с годините местна козметика и предават този навик на собствените си дъщери.

Ето някои от най-широко разпространените и популярни маски:

Кайсии

Кайсиева маска - за нормална и комбинирана кожа. За направата ѝ ще са ви нужни две средно големи кайсии. Те се размачкват и им се добавят 2 ч. л. кисело мляко. Получената смес се нанася с масажни движения по лицето и се оставя да престои 15-20 минути. Маската се измива с хладка вода.

Кайсиева овлажняваща маска - две кайсии се обелват, размачкват и смесват с 1 ч. л. зехтин. Сместа се нанася върху лицето и се оставя 15 минути да подейства. Измива се с хладка вода. Маската е подходяща за всеки тип кожа.

Често индийките използват подправки от кухнята при направата на своите разкрасителни маски. Като например в тази:

Почистваща маска с куркума - 1 ч.л. куркума се смесва с 1 ч.л. мед. Сместа се нанася внимателно върху лицето и се оставя за около 15 мин. Измива се с топла вода. Тази маска се прави най-вече от бъдещите индийски булки.

Къна

Основните неща, на които индийките залагат, не само за поддържането на кожата, но и на косата си, са няколко. На първо място са природните маса. Те използват всички известни ни. Аюрведа продуктите и билките също.

Залага се най-вече на амла, тулси, шикакай, рета, чампак, нийм, гулаб джал, къна и др. Специфичните местни плодове и зеленчуци, като личи, папая, манго, кокосово мляко и червен морков също са на почит.

Вземането на вана е нещо свещено за индийките и друг елемент от разкрасителните процедури. За да създадете подобна атмосфера и във вашата баня, то си пригответе гореща вана и добавете във водата чаша кисело мляко. Поръсете с една лъжица кардамон, също толкова настъргано мускатово орехче, а отстрани запалете ароматни свещи с успокояващ аромат.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати