Как да си подстрижем връхчетата

Коса

Всяка жена знае, че ходенето на фризьор е изключително важно, за да има хубава и здрава коса. В зависимост от това как я третира, всяка дама знае на колко време е нужно подрязване на връхчетата. Специалистите препоръчват на месец и половина или два да се премахват поне краищата, за да изглежда косата добре.

Голяма част от жените не обичат този момент с подстригването – твърдят, че фризьорът реже твърде много от косата им или че не е направил точно това, което са искали от него. Има и друг начин – да се подстрижете у дома. И за тази цел трябва обаче да имате смелост.

Разбира се, говорим за подрязване на връхчетата, не за оформяне на друг вид прическа. Ако сте от жените, които могат да поемат този риск и да опитат да го свършат сами у дома, ето и няколко съвета, които ще ви бъдат от полза:

Увредена Коса

- От изключителна важност е да имате остри ножици за целта – ако сте решили да правите това сами у дома, купете си специална ножица от козметичен магазин. Използвайте я само за косата си.

- За да подстрижете косата си хубаво, срешете я преди да започнете.

- За препоръчване е да режете мъничко – ако не ви хареса винаги можете да махнете още.

- Хубаво е да разделяте косата на няколко пласта и постепенно да подстригвате - пласт по пласт.

Разбира се, можете да опитате да си направите друга прическа сами у дома, но е много вероятно крайният резултат да не е това, което сте искали.

Подстригване

За да подрежете само цъфтящите краища, необходимо е да хванете един кичур и да го усучете на масур, след което всички хвърчащи настрани косъмчета да подрежете с ножицата.

Кичурите при този начин на подстригване не бива да са съвсем тънки и е хубаво да режете внимателно, по възможност с малка ножица. Хубавото е, че така няма да вземете и почти нищо от дължината на косата.

Друг вариант е отново да разделите косата на малки кичури и да подрежете всеки от тях внимателно – премахвате само нацъфтелите краища.

На теория има доста начини, по които можете да си оформите косата, но на практика е най-добре да се доверите на фризьор, който си разбира от работата.

При всички случаи нищо не ви струва да се опитате да си оформите прическата сами, но шансът да не се одобрите не е никак малък.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Lina
Lina
12.10.2013 18:26
Пробвала съм почти всички начини изброени тук, но най-ми харесва с усукването на кичура, найстина не се взима дължината и не се забелязва, но се махат грозните и цъфнали върхове. Това го правя само на страничните кичури около лицето, където забелязвам цъфтенето, но определено най-добрия начин е посещение при фризьор.
0
1