Натурални средства за растеж на миглите

Мигли

Дългите и пърхащи мигли определено привличат вниманието на околните, но не всяка жена има късмет да притежава гъсти и дълги мигли. Вместо да използвате изкуствени такива, можете да опитате да подхраните вашите собствени.

Едно от най-ефективните масла за тази цел е рициново масло. Поради тази причина следващите маски за мигли го включват. Ние предлагаме няколко варианта, които спокойно можете да използвате:

- Направете си маска с помощта на морков и рициново масло – нужно е да използвате сок от морков. Съотношението трябва да бъде 5:5, след което внимателно да нанесете върху миглите си. Ако усетите някакъв дискомфорт или зачервяване, преустановете употребата на маската.

Грим

- Следващото предложение е да смесите рициново масло и алое, като този път съотношението е 7:3.

- В случай, че страдате от много тънки мигли, които дори след спирала не се променят особено, направете си следната маска – 10 капки рициново масло, 1 капка камфорово масло, ½ ч.л. ленено масло. Следва да разбъркате и да намажете миглите си. Не правете по-често от веднъж седмично тази процедура.

- Бадемовото масло също е чудесен помощник за гъсти мигли, но внимавайте да не попадне някое от маслата в очите ви.

Бъдете внимателни, когато нанасяте изброените до тук продукти – не бива да влизат в окото ви. Ако се чудите как по-лесно да намажете миглите с маслото, което сте подбрали, ето няколко съвета:

Етерични масла

- Можете да използвате четка от стара спирала, която предварително старателно сте почистили. Това е един от най-лесните варианти.

- Друг начин е да използвате клечки за уши.

- Можете да нанасяте маслата и с помощта на четка за зъби – купете си естествен косъм и я подрежете, след което леко топвате в маслото и внимателно нанасяте само върху миглите.

- Ако остане излишна мазнина по миглите, попийте внимателно с памучен тампон.

- В случай, че използвате маслата просто за подсилване на миглите, правете процедурата един път в седмицата.

- За да сгъстите миглите си, нанасяйте продукта всеки ден за около месец.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петя
Петя
07.10.2013 14:10
А какво ще рече "съотношение 5:5"?
3
0
28.11.2014 07:53
По равни количества
0
0