Летни прически за къса коса

Къса Коса

Късите фризури са също толкова женствени, както и дългите. Единствената разлика е, че при късата коса, прическата трябва да се оформя всеки ден. Ако дамите с дълги коси могат просто да се вържат на висока опашка, то при онези с къси коси това няма как да се случи. Трябва да отделяте специално внимание на това как изглежда косата ви.

През лятото жените с къси прически са меко казано щастливки – нямат излишна коса, която да топли на врата им и за която да се чудят в каква прическа да я оформят, за да им бъде по-комфортно. Не забравяйте, че късата коса трябва да се подстригва задължително в момента, в който започне да расте – в противен случай съвсем скоро ще загуби своята форма. Поддържайте прическата си постоянно, за да изглеждате наистина добре. Не мислете, че късата коса ви ограничава в избора на прически.

Ако имате къса и тънка коса, предлагаме ви да използвате продукти за обем. Нанесете продукта и изсушете косата - ще получите небрежна прическа, в която има достатъчно обем. Можете да сложите и лента за коса или от онези красиви диадеми.

За лятото изключително подходящи са кърпите и шаловете за коса. С тях можете да оформите различни прически – да ги използвате като диадеми, да приберете цялата коса под шала.

Изборът на диадема е много подходящ за къси прически независимо дали те са с бретони или не. Можете да сложите аксесоара за коса, за да придържа бретона назад или да го оформите напред, а диадемата да бъде сложена само като украшение.

Прическа

При по-дълги кичури отпред до лицето, можете просто да ги хванете и да ги оформите назад като ги закрепите с фибички. Предварително лекичко тупирате, за да има обем.

Идеална прическа за къса коса в горещите летни дни можете да създадете с т.нар пяна или гел, които правят косата да изглежда мокра.

Друг вариант за късата ви коса е да отделите повечко време и да продадете различно мнение на всеки кичур – тоест върха на всеки кичур да бъде в различна посока.

Докато косата ви е още влажна започнете да я сресвате назад към рамената и сложете някакъв стерилизиращ продукт, за да запази тази си форма. Като край можете да добавите някаква красива фиба, която да бъде акцент. Не лош избор са гребенчетата за коса.

Рейтинг

5 10
4 21
3 10
2 11
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати