Летни прически за къса коса

Къса Коса

Късите фризури са също толкова женствени, както и дългите. Единствената разлика е, че при късата коса, прическата трябва да се оформя всеки ден. Ако дамите с дълги коси могат просто да се вържат на висока опашка, то при онези с къси коси това няма как да се случи. Трябва да отделяте специално внимание на това как изглежда косата ви.

През лятото жените с къси прически са меко казано щастливки – нямат излишна коса, която да топли на врата им и за която да се чудят в каква прическа да я оформят, за да им бъде по-комфортно. Не забравяйте, че късата коса трябва да се подстригва задължително в момента, в който започне да расте – в противен случай съвсем скоро ще загуби своята форма. Поддържайте прическата си постоянно, за да изглеждате наистина добре. Не мислете, че късата коса ви ограничава в избора на прически.

Ако имате къса и тънка коса, предлагаме ви да използвате продукти за обем. Нанесете продукта и изсушете косата - ще получите небрежна прическа, в която има достатъчно обем. Можете да сложите и лента за коса или от онези красиви диадеми.

За лятото изключително подходящи са кърпите и шаловете за коса. С тях можете да оформите различни прически – да ги използвате като диадеми, да приберете цялата коса под шала.

Изборът на диадема е много подходящ за къси прически независимо дали те са с бретони или не. Можете да сложите аксесоара за коса, за да придържа бретона назад или да го оформите напред, а диадемата да бъде сложена само като украшение.

Прическа

При по-дълги кичури отпред до лицето, можете просто да ги хванете и да ги оформите назад като ги закрепите с фибички. Предварително лекичко тупирате, за да има обем.

Идеална прическа за къса коса в горещите летни дни можете да създадете с т.нар пяна или гел, които правят косата да изглежда мокра.

Друг вариант за късата ви коса е да отделите повечко време и да продадете различно мнение на всеки кичур – тоест върха на всеки кичур да бъде в различна посока.

Докато косата ви е още влажна започнете да я сресвате назад към рамената и сложете някакъв стерилизиращ продукт, за да запази тази си форма. Като край можете да добавите някаква красива фиба, която да бъде акцент. Не лош избор са гребенчетата за коса.

Виж повече

Рейтинг

5 10
4 21
3 10
2 11
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати