ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Голям ханш - интелигентна жена

Голям ханш - интелигентна жена

Голямо дупе
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Учени от университета Оксфорд излязоха с поредната интересна констатация - жените с по-голям ханш имат по-висок коефициент на интелигентност и по-рядко страдат от хронични заболявания.

В проучването под ръководството на проф. Константинос Манолопулос са изследвани 16 хиляди жени.

Изследваните дами с по-обемист ханш показвали по-ниски нива на холестерол. От друга страна, те произвеждали в по-големи количества хормона, който метаболизира захарта. Именно поради тази причина те по-рядко се поддават на заболявания, като диабет и сърдечно-съдови болести.

Друг интересен факт, установен от учените е, че за да се оформят по-обемисти задни части, е необходимо и по-голямо количество омега-3 мастни киселини. Те са наистина важни за здравето на човека.

Представляват ненаситени мастни киселини, които от своя страна се отразяват благотворно върху функционирането на мозъка. Установено е, че децата, родени от майки с по-големи ханшове, притежават по-висок интелект от останалите.

Дамите с по-големи натрупвания в седалището показват по-ниски нива на холестерол и глюкоза. Освен това имат по-високи концентрации на лептини в организма, които регулират теглото, и на динопектина - хормон с противовъзпалително действие и предпазващ съдовете от запушване.

Пищна жена

Още преди години бе установена връзка между ниското IQ и заболяванията. Бе доказано, че ниският коефициент на интелигентност е един от най-верните признаци за това какъв е рискът от сърдечно заболяване. Останалите фактори са познатите ни - пушенето, високото кръвно и заседнал начин на живот.

Обяснението за това е важността на IQ-то по отношение на риска от сърдечни заболявания. Факт е, че хората с нисък коефициент на интелигентност далеч по-рядко се придържат към здравословен начин на живот. От друга страна те са принудени да се справят с проблеми, които впоследствие се отразяват на интелекта и здравето им.

Трета страна поддържа различна теория, а именно – че интелигентността зависи от гените. Учени от Куинсланд са установили, че 20-40% от интелигентността се дължи на генетични фактори.

Резултатите от изследването показват, че всяко дете наследява около 40% от своята интелигентност от родителите си. Те обаче не отричат възможността останалите проценти да се формират на базата на горепосочените фактори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
веселко
веселко
28.11.2013 16:23
Хем да режеш да едеш хем зраво да ореш , и криза няма да има
0
0
ЧЕРНОТО ЛАЛЕ
ЧЕРНОТО ЛАЛЕ
17.11.2013 01:51
Перфектно!!!Ето защо съм толкова интелигентна и здрава!
10
0