Ефектно връзване на косата

Конска опашка

Хубавата прическа не винаги трябва да се постига с много усилия и с постоянно стоене във фризьорския салон. Възприето е, че пуснатата коса е много по-привлекателна, особено ако е и дълга. Но дори вързана, косата може да изглежда повече от забележително, стига да знаете каква прическа да си направите.

Не можем да пропуснем обичаната от всички дами конска опашка – става лесно и бързо, изглежда добре, а едновременно с това косата няма да ви пречи през целия ден. Конската опашка може да бъде направена по много начини – можете да я вържете в горната част на главата или някъде по-ниско.

Ако предпочитате, можете да тупирате преди да сложите ластика. Опашката пък може да оставите права и пусната надолу, но ако това ви се струва твърде скучно, направете си плитка или я накъдрете с помощта на маша.

Освен това опашката може да бъде направена централно, но ако предпочитате, може да вържете косата си и на някоя определена страна – така ще изглежда по-закачливо. Ако искате да прикриете ластика – вържете косата си на опашка и отделете тънък кичур от едната ѝ страна. Сплетете го на плитка и го завъртете около ластика – отдолу прикрепете с фибички.

Плитка

Всичко зависи от повода – за по-небрежен случай можете просто да хванете косата си да я пригладите назад и да я омотаете около ръката си, след което да завържете. Ще се получи нещо като кок, от който можете да разрошите няколко кичура, а можете и да приберете плътно.

Плитките също са много добър вариант, особено ако изглеждат неглиже – можете да сплетете косата си на плитка, но не прекалено стегната.

За следващата прическа ще трябва да разделите косата си на път настрани, след което внимателно я срешете - пръснете леко с лак за коса, за да не се разваля или да се разхвърчат косъмчета.

Вържете опашка в страни, като е важно да я стегнете добре. След това внимателно издърпайте ластика надолу по опашката – около 2 см. Всъщност необходимо ви е толкова разстояние, колкото да можете да превъртите опашката си над ластика – хванете я в края и я завъртете в дупката, която се е оформила, след което трябва да стегнете отново добре.

Връзване на опашка

Можете да направите и следната прическа – разделете отново косата на път настрани и отделете голям преден кичур от страната, където е по-голямата част от косата. Останалата коса можете да завържете на ниска опашка назад.

Кичурът, който отделихте, започнете да сплитате внимателно и след като достигнете до два–три сантиметра под ухото, завържете плитката с ластик. Развържете опашката, а края на плитката скрийте назад под останалата коса – ако е необходимо, прикрепете с фиби.

Друг вариант на същата прическа е да развържете опашката и да я вържете отново, този път с плитката. След като сте оформили опашката – премахнете ластика от плитката и разплетете до ластика на конската опашка.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати