ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да прикрием белите коси

Как да прикрием белите коси

Боядисване на коса
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Белите коси доста често изникват без изобщо да ги очакваме – случва се да се появят на млади жени, за които старостта все още е твърде далеч. Това, разбира се, до някаква степен, внася паника в ежедневието.

Всъщност един от начините да скрием белите коси е да започнем да се боядисваме. В днешно време има достатъчно качествени бои за коса, които можем да използваме без притеснение. Можем да избираме между амонячни и безамонячни. Най-добре да попитате фризьора си коя боя да сложите върху косата. Според една част от специалистите амонячните бои са единствените, които ще покрият бялата коса, но според други – и безамонячната е достатъчно добър избор.

Друг вариант за прикриване на белите коси е къносването. Има и природни начини за прикриване на белите коси или т.нар. природно оцветяване на косата, само че с тях ефектът няма да е незабавен, както при боята или къната. За брюнетки се препоръчва да се направи запарка от чаена лъжица черен чай и ¼ ч.ч. вода за половин час.

След това прецеждате и добавяте същото количество инстантно кафе. Разбърквате добре и намазвате косата – оставете я поне 40 минути, а после изплаквате.

Ореховите листа също могат да влязат в употреба на брюнетките. Нужни са ви десетина листа, памук и вода – премахнете дръжките от листата и ги оставете да поврат за десет минути в литър вода.

С тази отвара всеки ден трябва да втривате с помощта на памук ореховата вода в корените си. След това сресвате косата. Не е нужно да я измивате. За по-голямо удобство използвайте шише с пулверизатор.

Орехови листа

За предпочитане е да облечете някаква домашна дреха, когато правите процедурата, тъй като пръските от ореховата вода се перат трудно.

Повтаряйте процедурата до постигане на ефекта. Ако имате руса коса, дори не е необходимо да изпадате в паника, тъй като белите коси много трудно се различават на фона на светлата коса. Ако искате все пак да ги прикриете, предлагаме ви да си направите кичури в пепеляво русо.

Но притесненията за побелелите коси могат съвсем скоро да се изпарят, защото козметична фирма вече разработва хапче, което ще предотвратява растежа на белите коси. Разработваната таблетка е с плодов екстракт и ще се приема като хранителна добавка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати