ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Рисковете от гела за нокти

Рисковете от гела за нокти

Гел за нокти

Експерти предупреждават, че честата употреба на гела за нокти, освен че може да доведе до чупливост, лющене и напукване, може да причини и заболяване на ноктите.

Много жени предпочитат да сложат гел на ноктите си, за да имат здрав маникюр по-дълго време, но този вид изкуствено покритие не трябва да се оставя за дълго.

Гелът се нанася върху ноктите с помощта на ултравиолетова светлина като се суши. Тази процедура може да запази красивият маникюр на ръцете ви за близо 3 седмици.

Все още не е ясно дали опасността от гела се крие в химикалите, съдържащи се в него, или в количеството ацетон, необходим за неговото отстраняване.

Ацетонът изсушава ноктите и предизвиква дразнене на кожата около тях.

маникюр

Друг основен проблем при гела за нокти е, че той скрива потенциални проблеми, като например сериозно възпаление под красивия маникюр.

Забавянето на диагнозата може да създаде проблеми при лечението на болестта.

Специалистите съветва да изпълнявате следните препоръки, когато използват гел за нокти:

- Това козметично средство не трябва да се използва често, за да можете да наблюдавате ноктите си и да им дадете възможност да се възстановят след неговото нанасяне.

Средната честота при използването му трябва да бъде между 3 и 4 седмици;

- Когато се подлагате на процедурата, нанасяйте слънцезащитен продукт на ръцете си, за да намалите увреждането от UV лъчите, на които сте изложени;

Френски маникюр

- Не извършвайте никакви манипулации на кожичките преди процедурата, за да не увеличите риска от възпаление или изсушаване на нокътя;

- Нанасяйте хидратиращ продукт на ноктите си поне веднъж на ден, за да предотвратите чупливостта и изтъняването;

- Когато отстранявате гела, не го белете с ноктите си. Почистването на гела трябва да се извършва при професионалист;

- Гелът трябва да се нанася само при професионален маникюрист. Не се опитвайте да извършвате тази процедура сами;

- Ако забележите промени по ноктите си, обърнете се към дерматолог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
tsvetty
tsvetty
31.01.2014 21:33
Два пъти си слагах гел и двата пъти се задържа за много малко .. Но аз лично имах проблем при първия път- 2 дена след слагането имах страшни болки в пръстите и ноктите. Не знам на какво точно се дължи. Аз имам нужда от гел от време на време, защото ноктите ми са чупливи и растът трудно, но гледам да ги поддържам с други методи. Иначе, да, ефекта се постига !!
1
0
Aurelia  Chimshir
Aurelia Chimshir
18.12.2013 09:31
Ужас..как ви са тези глупости...защо пишете, без да сте проверили..Аз съм майстор по ноктопластика Нейл Арт Дизайнер - от 6 години..гелева ноктопластика нося вече 7 години...без да я свалям..и всичко е наред..Кой вие казал, че трябва ацетон за премахване на гела?..ЛЪЖА ПЪЛНА!Защо заблуждавате хората?..Нищо не се уврежда, всичко си е наред! Само не избирайте майстори които сами са се научили..Ходете при профессоиналисти и няма да имате проблеми и няма да пишете глупости..
10
1