Какво трябва да знаем преди пърженето в солариума

Солариум

Днес ще поговорим за правилата, които трябва да спазваме при посещението си на соларуим.

Устройствата за изкуствен загар са два вида: за домашна употреба и професионални, които ползват салоните за красота.

Първите са много по-слаби и с по-малко функции от вторите. Сега ще видим какви са правилата, когато предпочетем услугите на професионалните солариуми.

Вертикален Солариум

* Обърнете внимание при избора на салона, в който ще ходите на солариум. Вашето здраве зависи от качествата на кабинката и от копметентността на консултантите.

* Смята се, че преди посещението на солариум е полезно да се вземе душ. Това обаче не е така. Тъй като водата ще отмие естествената мазна защита на кожата, особено ако използвате сапун.

* Никога не ходете на солариум с грим върху лицето!

* Преди да се пъхнете в солариума, използвайте предназначените мазила за изкуствен тен.

Печене в Солариум

* Очите си следва да защитите с предпазните очила, които да не допуснат ултравиолетовите лъчи. Категорично не се препоръчва вместо тях да използвате лента от плат или подобна превръзка. Тя не спира лъчите и очите ви могат сериозно да пострадат. Устните също са уязвими от ултравиолетовите лъчи. Затова преди солариум е добре да ги намажете с балсам.

* Солариумът изсушава косата. Затова е добре да я предпазвате под шапчица или превръзка под формата на забрадка.

* След посещение в солариум пийте повече вода. Под действието на ултравиолетовите лъчи, организмът е дехидратиран, а водата ще спомогне за възстановяване на изгубения баланс. Използвайте овлажняваш лосион, който да възвърне еластичността на кожата.

* Дерматолозите съветват да не посещавате солариума повече от 1 път седмично.

Солариумните правила не са толкова сложни. Ако обаче въпреки тяхното спазване, изгорите, веднага прекратете процедурите, докато кожата ви се успокои. Не забравяйте също, че изгарянето от ултравиолетови лъчи е много вредно, а понякога може дори да доведе до рак на кожата.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати