ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Маски за коса с тривитаминол

Маски за коса с тривитаминол

Маски за коса
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Тривитаминолът стана добре известна съставка в маските за коса. Ако все още не сте запознати с него, представяме ви няколко маски, които го съдържат. Косата ви ще стане бляскава и здрава и това не е просто реклама, а абсолютен факт.

Можете да си приготвите няколко различни маски, което допълнително ви улеснява, ако у дома нямате определени продуктите. Единственото задължително условие е да сложите тривитаминол.

Преди да ви споделим най-ефикасните маски за коса, трябва да знаете, че тривитаминолът се измива доста трудно. Затова след всяка маска трябва да се използва шампоан. Освен това след маската не е нужно да нанасяте балсам. Ето и кои са най-известните и ефикасни маски за коса с продукта:

- Първата маска можете да си направите с помощта на яйце, 3 с.л. зехтин, по 1 с.л. оцет, бадемово олио и пчелен мед. Към тези съставки добавете 2 с.л. тривитаминол и разбъркайте, докато всички продукти се смесят добре. Нанесете от маската в корените на косата, а останалата смес нанесете по дължина на косъма.

След като сте я нанесли, не покривайте косата си с нищо. Засечете един час, след което измийте косата си с хладка вода и шампоан. Имайте предвид, че заради меда и яйцето косата може да се измие по-трудно – трябва да сте сигурни, че хубаво сте измили маската от корените си.

Тривитаминол

- Следващата маска е с хума - нужни са ви по 1 супена лъжица от хумата, кисело мляко, 1 бр. жълтък, както и 2 с.л. зехтин и тривитаминол. Отново се разбърква до уеднаквяване и косата се намазва, само че този път е хубаво да приберете косата си с шапка за баня или с найлонов плик, ако не разполагате с шапка. Върху шапката трябва да сложите хавлиена кърпа. По този начин стоите отново час, след което измивате.

- Другото предложение за маска с тривитаминол отново включва един жълтък и 1 с.л. кисело мляко. Освен тях трябва да добавите още 1 с.л. зехтин и същото количество ракия (може и водка, ако не разполагате с ракия), добавяте и 2 с.л. тривитаминол. Бъркате добре, нанасяте на косата и оставяте маската да свърши своята работа за два часа. После измивате косата с шампоан.

- Ако страдате от косопад, отново можете да се обърнете към тривитаминола и следващата маска – смесете 3 с.л. от него заедно с по 1 с.л. водка или ракия и хининова вода. Нанесете на косата и изчакайте отново 60 минути. Следва да измиете.

- Последното ни предложение е за маска с 1 с.л. рициново масло и същото количество зехтин и 2 с.л тривитаминол. Смесвате всичко и втривате в корените на косата старателно – след това покривате с найлонов плик или шапка за баня, а отгоре отново ще ви е необходима хавлиена кърпа. Постойте с маската най-малко два часа, след което измийте хубаво косата си. Правете маската всяка седмица, но след около три месеца редовна употреба направете месец почивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Е.Върбанова
Е.Върбанова
25.01.2014 10:08
Мисля ,че можете да сложите всичко което ви е под ръка ,мед, кисело мляко , ракия ,жълтък етерично масло и разбира се тривитаминол ,а на мен една ветеринарна лекарка ми препоръча и екзаматин с .
0
1