ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Тривитаминол за гъста и здрава коса

Тривитаминол за гъста и здрава коса

Коса

В случай, че искате гъста и здрава коса, трябва да я поддържате добре. Не е достатъчно само да я подстригвате редовно, особено ако постоянно я третирате с маши, преси или сешоари. Домашните маски са идеалния вариант за поддържане на буйна и красива коса, освен това няма да ви струват кой знае колко и можете да си ги правите винаги, когато на вас ви е удобно.

Нашумелите маски с тривитаминол са чудесен начин за поддържане на здрава и хубава коса, но какво всъщност представлява тривитаминолът?

Всъщност това е масло, което е предназначено за гривата на конете, както и за козината на овцете. В него се съдържат витамини Д3, Е, както и А. Не бива да ви притеснява това, че е предназначен за животни.

Този продукт по никакъв начин няма да навреди на косата ви, дори напротив. Много голяма част от фризьорите също го препоръчват като алтернативен метод за маска за коса, ако не можете да си позволите от професионалните, които се продават.

Колко струва този тривитаминол? Цената на продукта е между 7 и 10 лева за едно шише и преди да сте си помислили, че това е прекалено много, нека да кажем, че за една маска се използват около 2 с.л от него. В зависимост от дължината на косата едно шише може да ви е достатъчно за няколко седмици или няколко месеца.

Къде се продава? Тривитаминолът го има във всяка ветеринарна аптека или в зоомагазин. В почти всички подобни магазини са запознати с действието му и го зареждат.

Красива Коса

Хубаво е да си правите маска с него един път на една-две седмици. Не бива да прекалявате и да пресилвате нещата веднъж на седем – десет дена е достатъчно да го използвате, за да имате ефект след около два месеца. Хубаво е след тези два месеца да направите месец почивка от маските.

За какво точно ще помогне тривитаминолът? Тук въпросът е спорен. Има жени, които го използват и казват, че косата им расте много бързо, но има и такива, според които от този продукт няма никакъв ефект.

Всъщност не можем да потвърдим със сигурност, че косата ви ще расте кой знае колко по-бързо от преди, но със сигурност ще стане по-бляскава и лъскава и ще изглежда по-добре. Само след няколко месеца ще се уверите в резултата.

Как се нанася тривитаминолът? Слагате всички продукти от маската, която сте избрали, след което намазвате корените и косата по дължина на косъма. Стоите с маската, както е упоменато в рецептата и измивате с шампоан.

Имайте предвид, че се измива малко по-трудно, тъй като е с мазна консистенция. Освен това след употребата му, не е желателно да нанасяте маска за коса или балсам, тъй като косата ви ще се омазни.

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Светлана
Светлана
14.02.2014 18:55
Наистина има невероятен ефект,ползвам го от много време и съм доволна.Никоя друга маска не може да направи косата ми толкова хубава!
2
1
Азз
Азз
17.01.2014 13:28
Като човек запознат с действието на тривитаминола бих искала да допълня, че не е подходящ за толкова честа употреба. Използва се веднъж в месеца и то много предпазливо. Може да доведе до косопад и изтощаване на косата. По принцип на животните се дава под формата на инжекция и организма го усвоява по по-различен начин.
4
0