Как да се погрижим за устните

Как да се погрижим за устните

Устните са онази част от лицето, което привлича погледа на мъжете, особоно ако са сочни и създават усещане за мекота и топлота.

Много често устните са напукани, от тях стърчат кожичи, а понякога кървят. Това е признак, че са сухи и имат нужда от особени грижи.

Добре е преди да им сложите червило да ги намажете с подхранващ балсам, за да се омекоти деликатната им кожа.

Също е задължително редовно да ексфолирате мястото. Четката за зъби ще ви свърши идеална работа. Но не прекалявайте, масажирайте ги с четка с мек косъм, защото са чувствителни.

Друг полезен трик, който допълнително ще разкраси устата ви е, вечер преди лягане да нанасяте от хидратантния си крем и върху устните. Може да им слагате и бадемово масло или бебешки крем от аптеката.

Следващата стъпка за красиви устни е гимнастиката. Устата, както и другите части на тялото, се нуждае от упражнения за стягане на мускулите. Ето няколко такива:

- Разтеглете устните с ръцете. После опитайте да ги свиете, сякаш се каните да духнете свещ;

- Отворете устата и се опитайте да затворите отвора, но само с устни, челюстта трябва да не се движи.

- Разтрийте устните с пръсти, без да натискате много силно.

Следват уроци по рисуване. Мерилин Монро е успявала да цупи устните си и да праща сочни въздушни целувки на феновете си. С няколко тренировки пред огледалото може да свикнете да контролирате мимиките им. Мерилин е имала тънки и безлични устни, но е умеела да работи добре с червилото и молива, за да постигне ефекта на изскусителни устни. Факт е, че декоративната козметика е мощен инструмент в борбата за красотата на устните, но естествено трябва да владеете тънкостите й.

Ако устните са много тънки, е по-добре да им слагате перлени светли червила, които визуално да увеличат обема им. Ако ще ги очертавате с молив, отдолу непременно трябва да сложите фон дьо тен, за да заличите естествения им контур. Очертаването става внимателно, без да се излиза много от естествения контур на устата. Червилото трябва да е същият тон, като молива.

Ако пък природата е била щедра и ви е надарила с плътни устни, то вие може да носите както светли, така и тъмни червила, стига те да отиват на тена на кожата ви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати