ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да се погрижим за устните

Как да се погрижим за устните

Как да се погрижим за устните

Устните са онази част от лицето, което привлича погледа на мъжете, особоно ако са сочни и създават усещане за мекота и топлота.

Много често устните са напукани, от тях стърчат кожичи, а понякога кървят. Това е признак, че са сухи и имат нужда от особени грижи.

Добре е преди да им сложите червило да ги намажете с подхранващ балсам, за да се омекоти деликатната им кожа.

Също е задължително редовно да ексфолирате мястото. Четката за зъби ще ви свърши идеална работа. Но не прекалявайте, масажирайте ги с четка с мек косъм, защото са чувствителни.

Друг полезен трик, който допълнително ще разкраси устата ви е, вечер преди лягане да нанасяте от хидратантния си крем и върху устните. Може да им слагате и бадемово масло или бебешки крем от аптеката.

Следващата стъпка за красиви устни е гимнастиката. Устата, както и другите части на тялото, се нуждае от упражнения за стягане на мускулите. Ето няколко такива:

- Разтеглете устните с ръцете. После опитайте да ги свиете, сякаш се каните да духнете свещ;

- Отворете устата и се опитайте да затворите отвора, но само с устни, челюстта трябва да не се движи.

- Разтрийте устните с пръсти, без да натискате много силно.

Следват уроци по рисуване. Мерилин Монро е успявала да цупи устните си и да праща сочни въздушни целувки на феновете си. С няколко тренировки пред огледалото може да свикнете да контролирате мимиките им. Мерилин е имала тънки и безлични устни, но е умеела да работи добре с червилото и молива, за да постигне ефекта на изскусителни устни. Факт е, че декоративната козметика е мощен инструмент в борбата за красотата на устните, но естествено трябва да владеете тънкостите й.

Ако устните са много тънки, е по-добре да им слагате перлени светли червила, които визуално да увеличат обема им. Ако ще ги очертавате с молив, отдолу непременно трябва да сложите фон дьо тен, за да заличите естествения им контур. Очертаването става внимателно, без да се излиза много от естествения контур на устата. Червилото трябва да е същият тон, като молива.

Ако пък природата е била щедра и ви е надарила с плътни устни, то вие може да носите както светли, така и тъмни червила, стига те да отиват на тена на кожата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати