Как правилно да гримираме скулите

Гримиране на Скули

Перфектният грим може да бъде постигнат стига всичко, което сте сложили на лицето си да бъде сложено правилно и в необходимото количество. Ако сложите твърде много, независимо от кой продукт, няма да изглеждате особено привлекателни.

Скулите са така да се каже особена зона – ако успеете да се гримирате правилно, можете да изглеждате ослепително дори и без други гримове по лицето си. В случай, обаче, че ружът по тях е нанесен неправилно, лицето ви може да придобие много неприятен вид и да приличате не точно на гримирани, а повече на изцапани с него.

Как да слагаме руж по най-правилния начин? Много е важно, когато сте решили да го нанасяте да имате подходящата четка за целта. Тя трябва да е голяма и кръгла, задължително с дълга дръжка. Нанасяте от ружа на четката, след което издухвате към нея, за да премахне всичко напластено по косъмчетата.

След това допрете леко четката до върха на скулата си и плъзнете по ръба й. Ако искате да използвате два цвята, първо се нанася по-тъмният, а след това по-светлият. Особено важно е между двата цвята да няма видима граница.

Има жени, които предпочитат да сложат руж само на най-изпъкналата част на бузите си, когато са усмихнати – опитайте кое ви допада повече и намерете вашия начин. Цветовете, които подбирате трябва да подсилват естествената ви руменина, а не да променят изцяло кожата ви.

Руж

През деня използвайте по-светли тонове, за да изглеждате по-естествено. През вечерта вече можете да добавите по-тъмен нюанс за по-изразителни скули.

Ако имате пухкави бузи, сложете руж във вдлъбнатината под горната челюст, след което изтеглете внимателно към окото. Най-добре избирайте цветове като прасковено и корал. За жените, които пък нямат бузи и те са по скоро хлътнали, препоръчваме да сложите руж на най-изпъкналата част на скулите.

Застанете пред огледалото и се усмихнете, за да видите къде точно трябва да нанесете ружа. При липса на скули, сложете съвсем леко перлени сенки на горната част на бузите, под очите. Точно отдолу слагате руж с по-тъмен цвят.

Ако не знаете какво да изберете - руж, пудра или кремообразен, най-добре вземете пудра понеже се нанася по-лесно. Важно е обаче никога да не го нанасяте директно на лицето – преди ружа сложете малко пудра. За светлите кожи са по-приемливи розовите нюанси, за по-тъмните прасковените, но отново всичко зависи и от целия ви грим, не само цвета на кожата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати