ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Идеалният празничен грим

Идеалният празничен грим

Вечерен грим
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Гримът за специални поводи трябва да бъде съобразен с тоалета, който ще носите, както и със събитието, което ще посетите. Ако все още не сте избрали дрехите, които ще носите, или се колебаете, можете да използвате грим, който ще подхожда на всякаква дреха.

Класическият опушен грим е чудесен избор. Устните можете да „облечете“ в червило с по-блед или естествен цвят.

В случай че искате да заложите на нещо по-различно, нещо което да ви открои в празничната нощ, можете да направите грим в два цвята, които да преливат. Използвайте по-светъл цвят сенки за вътрешната част на клепача и по-тъмен нюанс за външната.

Първо нанесете светлите сенки, като е важно да сложите цвят и под клепача, във вътрешния ъгъл на окото. След това нанесете по-тъмният нюанс във външната част на окото като леко издърпвате нагоре с четката. Движенията с четката трябва да са плавни, за да няма след приключване черти, които да правят грима ви неестествен.

Гримиране

Много съществено e да не слагате сенките до веждите – достатъчно е да оцветите клепача. В противен случай гримът ще изглежда прекалено агресивен. За повече блясък можете да подберете втория и по-тъмен цвят да бъде с някакви бляскави частици. След като сте приключили със сенките, добавете черен молив върху окото във външния ъгъл на клепача. Завършете грима със спирала.

Ако не искате твърде много грим по себе си, но все пак държите да сте забелязани, сложете очна линия с брокат, след което завършете очите си със спирала, която ви придава достатъчно обем.

Много актуални са и изкуствените мигли, но голяма част от момичетата не могат да ги слагат сами, така че ако сте избрали такива, посетете гримьор, който ще ги сложи правилно. Вече се предлага и трайно поставяне на изкуствени мигли, които може да издържат до няколко седмици при правилна поддръжка.

Грим

Макар че поводът за конкретния макиаж е празничен, не ви препоръчваме да слагате твърде голямо количество грим и изкуствени мигли, за да не стане прекалено натрапчива визията ви. Така или иначе естественият вид през последните години е далеч по-предпочитан.

Червилото трябва обезателно да бъде съобразено с грима на очите ви. Ако очите ви са силно гримирани, изберете неутрален цвят червило или гланц.

В случай че сте заложили на малко очна линия или молив и спирала или изкуствени мигли, можете да подберете червило в по-ярки нюанси. Все още са актуални червените устни и очи, гримирани в златисто.

Веждите също не бива да се пропускат – сложете молив за вежди, за да ги направите по-изразителни. Много е важно да подберете точния цвят, защото целта на молива за вежди е не да ги нарисува и изгражда, а просто да ги подчертае.

Ружът също е част от цялостната визия – не прекалявайте с количеството. В общи линии при силно гримирани очи, всичко останало от грима трябва да е с по-блед и нежен нюанс, за да изглеждате добре.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest