Как да поддържаме косата си небрежно разрошена

Рошава коса

Напоследък в грима и в прическите се наблюдава тенденцията дамите да изглеждат естествено. Без сложни прически в ежедневието или твърде много грим – независимо дали събитието е през деня или вечерта. Безспорно най-лесните начини да оформите косата си е да използвате маша или преса за коса.

Единственото по-лесно от тези уреди е посещението при фризьор. Ако обаче все пак искате да се справите с косата си самостоятелно, можете да сами да го направите у дома.

Свободно падащата коса до раменете, която не е изправена, а изглежда небрежно начупена, стана много популярна и сред някои от звездите.

Често можем да видим на различни събития с подобна прическа да се явяват звезди като Кристън Стюарт, Кейт Мос, както и сестрите Олсън.

коса

Понеже пресите и машите не са най-добрият начин да поддържате косата си здрава, опитайте да направите естествени вълни с помощта на обикновен ластик.

Това, което е необходимо, е да измиете косата си преди лягане и когато остане влажна, да я завържете с ластик – просто я омотайте в небрежен кок и стегнете с ластика.

На другия ден премахнете ластика и се любувайте на естествено начупената си коса. За да имате повече обем, можете леко да я тупирате на места. Ако смятате, че е необходимо, оформете с малко лак.

Къдрици

В случай, че не сте успели да постигнете желания ефект, можете просто да намачкате косата много старателно с пяна. Друг начин е да се накъдрите с маша, а след като приключите, трябва хубаво да разрошите с пръсти косата си, така че къдриците да не стоят оформени като букли. Вместо машата можете да използвате ролки за коса, а когато ги махнете, отново хубаво разрошете с ръце.

Друг лесен начин да постигнете естествени и небрежни вълни в косата е да се изсушите с помощта на дифузер. Проблемът тук е, че ако косата ви е прекалено дълга, ще ви бъде доста трудно да се справите самостоятелно, поне от първия път.

Но пък след няколко опита определено ще успеете да постигнете желания резултат. Хубавото при приставката дифузер е, че прави косата ви съвсем естествено разрошена и в същото време си личи, че за косата са положени грижи.

Виж повече

Рейтинг

3.4
Общо 7 гласували
5 2
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари