ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Нова мода: 3D лак за ефектен маникюр

Нова мода: 3D лак за ефектен маникюр

маникюр
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

През 2014 година се появява нова тенденция в маникюра – най-актуално се оказва т.нар 3D лакиране, което изглежда доста ефектно. Релефните нокти са идея на Сара Алад и Демера Форд. И двете момичета са дигитални художнички в Ню Йорк. Екипът на двете дами работи под името „Лазерни момичета“.

Нестандартното предложение на Демера и Сара е показано в техния блог. Всъщност първото, което двете дигитални художнички правят, е да проектират дизайна на ноктите на компютър. След това създават реалните макети на нокти с помощта на пластмаса, месинг и разбира се 3D принтер.

Оказва се, че по време на изложба в Музея на изкуството и дизайна в Ню Йорк новото творение е предизвикало истински фурор. Поради тази причина новите макети са пуснати в продажба на сайта shapeways.com.

Цените на сензационния маникюр са различни от 5 до 30 долара всеки може да подбере това, което най-много му допада – разликата в цените идва от това какви материали са използвани. Според различни специалисти в бранша, новият вид 3D маникюр е изключително интересен и ефектен, особено за специално събитие.

хайверен лак

Трябва да се отбележи, че събитието трябва да бъде кратко, тъй като моделите не са предназначени за дълга употреба, съобщават ни двете изобретателки. За да се поставят на ноктите, са необходими освен макетите и тънък слой лепило, а максималният период, през който може да носите 3D ноктите си, е 3 дни.

Друга идея за 3D маникюр е дошла на криейтив директора на британска компания – задачата на Шарлот била да направи нокти, които да са екстравагантни, но едновременно с това женствени и деликатни. По този начин се появила идеята за маникюр от много мънички топченца или хайверен маникюр.

3D лак

На този етап от компанията предлагат три разновидности на новото откритие – бял, черен и много цветен. Можете да си направите хайверен маникюр и у дома, при това съвсем лесно.

Ще са ви необходими мънички мъниста, лак, който да е в подобен на топченцата цвят и топ лак. Нанасяте първо лакът, който сте избрали, след което изчаквате малко и посипвате мънистата.

С другата ръка внимателно потупвате, за да залепнат топчетата. Нанесете отгоре топ лак, а топченцата, които останаха извън ноктите, върнете в шишенцето за следващото лакиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest