Дами, време е за педикюр!

Дами, време е за педикюр!

Не се съмняваме, че през лятото сте се грижили за доброто състояние и вид на краката си и сте се гордели с красиво оформен педикюр. Времето на отворените обувки е към своя край, но това не бива да ви служи като причина да занемарите крачетата.

Ако не ви остава време за посещение в салон за красота, можете да постигнете красив педикюр и в домашни условия.

Дами, време е за педикюр!

Ето кое е основното и най-нужното за това:

1. Като начало поставете краката си във ваничка с топла вода. Преди това обаче разтворете във водата малко морска сол или ароматна сол за педикюр. След като краката ви престоят петнайсетина минутки, подсушете ги.

2. Сега е ред на пемзата или специалната пила за крака. Обработете петите и зоните, на които кожата е загрубяла.

3. Ред е да нанесете с леко втриване ексфолиант, след което отново поставете краката си във ваничката, но този път само с топла вода, за около 2-3 минути. И отново подсушете.

4. Нанесете хидратиращ, омекотяващ или подхранващ крем върху ходилата, а и в основата на ноктите. След няколко минути избутайте кожичките назад, без да ги режете.

5. Сега изтриите стария лак, отрежете и изпилете ноктите във форма, която най-добре ви пасва. Важно е обаче ъглите им да не се намаляват много. Това може да доведе до срастване навътре в кожата, което е изключително болезнено и неприятно.

6. Когато оформите ноктите, лакирайте ги. Но преди това ги разделете с памучета или специалните разделите, които са по-практични. Преди основния лак нанесете безцветен лак за основа, за да не пожълтяват ноктите ви.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нелката
Нелката
07.06.2013 09:29
ЕЙЙЙЙЙЙЙ АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ДА СИ ДАВАТ МНЕНИЕТО КАК СЕ ПРАВИ ПЕДИКЮР!!!
0
0