Прическата на една жена показва характера ѝ

Прическа

Според науката за човешкия характер формата, дължината и цветът на косата на една жена могат много точно да говорят за нейния характер. Екипът от френолози разделя в няколко типа женския нрав спрямо прическата.

Дължина на косата

Дългата коса – жените, които имат дълга коса, по правило са много суетни. Характерна за тях е и силната чувствителност, която постоянно ги кара да се съобразяват с мненията на околните.

Средната дължина – тази дължина говори за нуждата от баланс на жената. Тези жени избягват крайностите и са големи идеалистки.

Късата коса – дамите с къса прическа са много организирани. За тях са характерни прагматичността и дисциплината, които им помагат да завоюват повече успехи.

Къдрава коса

Формата на косата

Къдрава коса – жените с къдрава коса имат много богата душевност. Те са много емоционални и винаги първо слушат чувствата си. Дори жените, които се къдрят, всъщност несъзнателно искат да поработят върху емоционалната си природа.

Права коса – обратно на къдравите, жените с права коса са по-рационални, здравомислещи и овладяни.

Чуплива коса – косата, която се върти във всички посоки, показва, че тази жена е много непокорна и неотстъпчива. Жените със стърчаща коса са много импулсивни и инициативни.

Цвят на косата

Червен цвят – този цвят на косата е белег за голяма агресивност, но и за голяма амбиция. Червенокосите жени са много раздразнителни и успешни, особено във въпроси, отнасящи се до финансови дела.

Блондинка

Руса коса – характерно за блондинките е тяхната студенина. Те са много организирани и практични, но рядко се оставят на емоциите да ги водят.

Кестенява коса – кестенявият цвят говори за баланс между разум и чувства. Жените с този цвят на косата са отворени към новото и винаги са готови да експериментират.

Черен цвят – чернокосите жени са големи мечтателки с буен темперамент. Често те са спойката в едно семейство.

Прическа

Плитки – смята се, че плитките оказват влияние върху житейския фокус и именно заради това йогите сплитат косите си, когато искат да изпаднат в състояние на медитация и пълна хармония.

Коса на опашка – жените, които редовно връзват косата си на опашка, са много сковани, сдържани и взискателни към себе си.

Кок – прическата тип кок показва и свободолюбиви натури, които не се съобразяват с правилата.

Бретон – жените, които си пускат бретон, най-често страдат от някакви комплекси, които искат да скрият от другите или притесняват да се разкрият заради ранимата си душа.

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати