ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Ужас! Гримът вкарва в тялото 2.5 кг химикали

Ужас! Гримът вкарва в тялото 2.5 кг химикали

Грим
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
39.99 лв.
Виж ››

Гримовете и помадите се използват още от древни времена за разкрасяване, но мацането без мярка може да ни докара куп грижи. Ако сте почитателка на макиажа, много внимавайте, използвайте само качествени продукти и не прекалявайте.

Винаги си повтаряйте числото 2.5. Толкова килограма различни химически вещества навлизат в тялото на жената в рамките на една година, ако използва козметика (кремове, маски, почистващи средства, фондьотен, пудра, руж и всякакви други) всекидневно.

Според американския биохимик Ричард Бенс, изследвал в продължение на три години козметични и парфюмерийни продукти, е нужно да се изследва внимателно всичко, което се нанася върху кожата. Защото химическите вещества от нанесените върху кожата мазила, попадат директно в кръвта.

В стремежа си да запазят младостта си и да изглеждат като холивудските актриси, някои жени използват едновременно 10-20 различни козметични средства, което се оказва ужасно вредно, а и в повечето случаи има обратен ефект, а именно - стряскащ, а не очароващ околните.

Гримове

"Ние не знаем какъв може да бъде ефектът от смесването на тези съставки. Последствията може да са по-сериозни, отколкото от всеки препарат поотделно. При това поемането на химически препарати през кожата е много по-опасно, отколкото през устата", обяснява Бенс.

Той предупреждава, че изключително опасни могат да бъдат кремовете срещу бръчки. А според някои изследвания има жени, които ги използват по няколко пъти в денонощието, за да изгладят частите от лицето, които са започнали да се състаряват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати