Пеперудени крила върху очите

Грим Пеперудени крила

В тенденциите за грима за 2014 година, професионалистите съветват да подберем повече цвят – да залагаме на ярките и наситени тонове, които ще направят погледа на всяка дама зашеметяващ. Това, разбира се, е една от тенденциите.

За да изглежда добре, обаче, тези цветове трябва да бъдат комбинирани правилно. Изключително актуални за сезона пролет-лято са жълто, зелено, синьото във всички негови нюанси, розово, корал и не на последно място лилавото.

Ако комбинирате поне два цвята от изброените, това ще направи погледа ви отворен, а ако сложите повече цветове, можете да направите клепачите си като пеперудени крила. Ето и как да го направите:

1. Ще са ви нужни следните няколко неща – много е важно да имате база за грим, за да издържи грима ви достатъчно дълго. Освен това ще ви бъдат необходими няколко цвята сенки – жълто-зелени и тъмнозелени, сини, светлосиви. Не забравяйте, че цветовете, които избирате, трябва да бъдат наситени, за да се получи достатъчно ефектен грима.

2. Сложете база за грим на клепачите, след което нанесете във вътрешния ъгъл на очите жълто-зелените сенки. До тях може да нанесете тъмнозелените сенки, които сте комбинирали със светлосивите. В края на клепача идва ред на наситените сини сенки.

3. Следващата стъпка е да слеете цветовете – това можете да направите с помощта на четка за сенки – преминете от вътрешността на клепача до края му плавно, за да се размесят цветовете. Целта е да не се забелязва рязката промяна в различните цветове.

Пеперудени крила

4. Ако желаете, може да нанесете молив за очи на долния клепач – препоръчително е да не прекалявате с количеството, защото очите ви са достатъчно изразителни със сенките. Ако все пак решите да нанесете молив, изберете син цвят.

5. Накрая нанасяте спирала и гримът ви е готов – най-добре е да изберете черна спирала.

Можете да сложите фон дьо тен и пудра в подходящ за вашия тен цвят, не забравяйте и ружа. На устните гримьорите препоръчват да сложите бежово или бледо розово червило. Предвид силно гримираните очи, не е необходимо да слагате допълнителни цветове на лицето си.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати