Как японките поддържат красотата си

Красива Японка

Жените от страната на изгряващото слънце са известни с безупречния вид на кожата си, нежното си излъчване и младежкия си вид. Японките поддържат своята красота благодарение на няколко продукта от природата.

Водорасли

Водораслите са в основата на почти всеки козметичен продукт в Япония. Водораслите са богати на омега-3 мастни киселини, йод и витамин C. Благодарение на това те забавят стареенето, а в медицината се използват срещу зачервявания по кожата.

Ориз на прах

Оризът има ключова роля в грижата на кожата за японките. Оризът на прах съдържа комбинация от антиоксиданти и витамини, които имат подмладяващ ефект. Оризът на прах най-често се използва за измиване на лицето, а оризовите трици могат да отстраняват грима.

Овлажнител

Сухата четка

Много от жените в Япония смятат, че търкането на тялото с мека и суха четка им помага да съхранят красотата си. Сухата четка действа на тялото като ексфолиант и освен това ви помага да подобрите циркулацията на кръвта.

Нанасяне на овлажнител

Японките имат и специфичен начин за нанасяне на овлажнител. Вместо да нанасят овлажнителя с леки движения по лицето си, те го поставят, като използват по-силни движения, за да подобрят кръвообращението си. По този начин се увеличава притока на колаген и кожата, която запазва младежкия си вид.

Риба

Зелен Чай

Японците са нацията, която яде най-много риба в цял свят. Годишни проучвания показват, че японците ядат 10 пъти повече риба в сравнение с американците. Съдържанието на мазнини, протеини, минерали и витамини в рибните изделия помагат да кожата да придобие неповторим блясък.

Зелен чай

Зеленият чай е пълен с антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и поддържат младостта на кожата. Японките казват, че две чаши зелен чай на ден действат против стареенето благодарение на мощните полифеноли в чая.

Жените в Япония обичат да подчертават естествения си вид, като избягват тежкия грим. Повечето им козметични средства са на природна основа, а здравословното хранене е ключът към красотата на японките.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати