Какво трябва да знаем за цветните кичури

Кичури

И тази година цветните кичури остават на мода, а модните експерти съветват всяка жена да експериментира с тях, като се съобрази с няколко основни правила.

Първото, на което една жена трябва да обърне внимание, когато реши да си направи цветни кичури, е основният цвят на косата, която ще боядисва.

Практиката на специалистите е показала, че на блондинките най-много им отиват розови и лилави кичури, на червенокосите и рижите дами – жълти кичури, а брюнетките могат да си направят червени, зелени или сини кичури.

През изминалия сезон в седмицата на модата в Ню Йорк бяха отчетени няколко основни тенденции за цветните кичури това лято.

Цветни Кичури

Най-популярната от тях беше цветен кичур, който е акцент в коса, сплетена на плитка. Закачливата визия беше представена от Hervé Léger и Emerson.

Сред водещите тенденции попадна и конската опашка, чийто цветни кичури акцентират върху прибраната коса.

Експертите съветват и когато си правите цветни кичури, да не ги разполагате прекалено близо един до друг.

За да изглежда косата по-гъста и обемна, сресвайте оцветените кичури, така че да следват очертанията на прическата или ги разполагайте върху естествените къдрици и вълни.

Боядисана Коса

С цветните кичури може да се създаде илюзията за по-светла коса. За да постигнете този ефект трябва да разрешете цялата си коса, като наблегнете на пътя и бретона.

За цветни кичури най-подходяща е късоподстриганата коса или подстриганата на пластове.

Специалистите съветват редовно да използвате балсам за боядисаната си коса, като избягвате горещите растителни масла, тъй като те имат свойството да отмиват боята.

Цветните отенъци в косите успяха да се наложат през последните години, като не малко световни звезди решиха да освежат прическата си с цветни кичури.

Сред тях са Хайди Клум, която неотдавна се появи с кичури в бебешко розово, Кейти Пери, която заложи на лилавите кичури, Селена Гомес, която предпочете лилавите, и Аврил Лавин, която боядиса косата си в цветовете на дъгата.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати