Маска с изпражнения от славей измести ботокса

Маска с изпражнения

Всяка жена мечтае да има изпъната кожа и свеж вид. Ето защо представителките на нежната половина от човечеството се подлагат на какви ли не процедури, които понякога са много скъпи и дори изключително болезнени.

Един от последните методи за разкрасяване, който бързо придоби популярност, е чудодейната маска, приготвена от стрити на прах изпражнения от японски славей.

В Обединеното кралство необичайната козметична процедура отнема деветдесет минути и струва 180 лири. Тя обаче се прилага единствено в най-луксозните салони за красота.

Някои от най-известните почитатели на новия разкрасяващ ритуал са Виктория Бекъм, Том Круз и Хари Стайлс от британската група One Direction.

Според запознати екскрементите от японски славей имали вълшебно действие. Освен че избелвали кожата, те елиминирали белезите от акне и премахвали неприятните торбички под очите, които ни придават уморен вид.

Маски за лице

Материалът, от който се приготвя екзотичната маска, може да бъде получен само на едно място в Япония - на остров Кюшу. Там се отглеждат японските славеи, които се хранят с отбрани зърна.

Техните изпражнения се събират, след което внимателно се подлагат на ултравиолетова обработка. По този начин те се обеззаразяват и изсушават. После от тях се прави фин жълтеникав прах. Той се смесва с оризови трици и се поставя на лицето с марли.

Екскрементите на птиците съдържат гуанин, който участва в изграждането на човешката ДНК. Аминокиселините в него по естествен начин избелват кожата. Уреята в птичите изпражнения пък помага на влагата да се задържи по-дълго в кожата.

Уникалните свойства на гуаното от японски славей са известни отдавна в страната на изгряващото слънце. Сушените и стрити екскременти от славеите често се употребявали от гейшите, за да поддържат еластичността и красотата на кожата на лицето си.

Гейшите са традиционни професионални японски артистки и танцьорки, които са били особено популярни през 18 и 19 век. Заради своите занимания те са били задължени да носят тежък грим непрекъснато. В опита си да запазят красивия си и сияен вид, те често прибягвали до всевъзможни методи за разкрасяване.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати