Парфюмите ни правят по-красиви

Парфюм

Жените изглеждат по-красиви, когато са използвали парфюм с приятно ухания, установи изследване на центъра по химически възприятия Монел. Резултатите показват, че жените изглеждат по-привлекателни, когато са използвали парфюм.

"Приятните аромати и привлекателността на лицето се интегрират в една обща емоционална оценка" – заявява ръководителят на проучването Джанина Сойбърт.

В изследването мъжете е трябвало да оценяват жените по привлекателност по снимки, като около тях са се носели пет различни аромата – от рибено масло до роза.

В края на прочуването се установило, че по-харесваните жени били тези, чиито лица се свързвали с по-приятен аромат.

Според резултатите миризмата има пряко въздействие върху крайната оценка за красотата на един човек.

Ароматите, които въздействат като афродизиак, са жасмин, пачулито, розата, сандалово дърво, туберозата и иланг-иланг. Тези аромати повишават и чувствеността, заради което са избирани от много създатели на парфюми.

Проучване наскоро успя да подреди най-търсените и избирани парфюми от жените по цял свят.

Парфюми

На първо място застана култовият Chanel Nо 5, който е създаден през 1921 година. Парфюмът съчетава ароматите на роза, жасмин, нероли, сандалово дърво и ванилия и в България се предлага между 220 и 290 лева за флакон от 100 милилитра.

Вторият най-популярен парфюм в света е Princess на Vera Wang. В този аромат се съчетават лилии, ябълка, мандарина, гуава, тиаре, тубероза, шоколад, ванилия и кехлибар. Цената му в България е около 110 лева за флакон от 100 милилитра.

До третото място стига Flower от Kenzo, който през 2002 година бе обявен за женски аромат на годината. Ароматът съдържа виолетки, касис, роза, ванилия, бял мускус и екзотичния опопанакс. Цената му е около 130 лева за флакон от 100 милилитра.

До четвърто място стига Joy на Jean Patou, който е бил любимият парфюм на Мерилин Монро и Джаки Кенеди. Ароматът съчетава жасмин, рози, тубероза, иланг-иланг и синтетичен мускус. Цената му е около 180 лева за флакон от 50 милилитра.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати