Ефектът на обратното измиване прави косата идеална

Миене на Коса

Според нова теория, публикувана в Дейли Мейл, ако нанасяте балсама за коса преди шампоана, ще имате по-перфектна прическа. Методът е наречен Ефектът на обратното измиване.

Феновете на новата тенденция казват, че този метод прави косата по-обемна, а прическата ви ще изглежда така, все едно сте отишли на професионален фризьор.

За да постигнете ефекта на обратното измиване, първо, трябва да използвате балсама за коса, като го нанесете по цялата дължина на косъма и съвсем малко в корените, и го оставите да подейства в продължение на 5 минути.

След това отмивате балсама и нанасяте шампоана, който напълно отмива скалпа от излишните остатъци.

Специалистите казват, че ако измивате косата си по традиционния начин – първо шампоана, а след това балсама, балсамът ще остане по косъма, като го отслаби и изтъни.

Новата техника помага на балсама да действа с пълна сила, като придава допълнителен блясък и обем на косата.

Красива Коса

Специалистите ви съветват да опитате новия метод на измиване поне за една седмица, като през този период си правите снимки, за да установите със сигурност дали виждате някаква разлика в косата си.

Освен че косата ви ще бъде по-чиста и обемна, британските специалисти казват и че чрез ефекта на обратното измиване косата ще се разресва по-лесно и ще бъде по-блестяща.

Фризьорите са убедени, че обратното измиване не само ще запази краищата на косата ви здрави, но ще запълни и всички дупки по повърхността на косъма.

Други специалисти от областта съветват обратното измиване да се изпробва само от хора, които има дълга коса, защото само тогава крехките краища могат да бъдат предпазени от агресивността на шампоана.

Много сайтове също съветват обратното измиване да не се прилага от хора с много сухи коси.

Повечето фризьори съветват да не използвате голямо количество шампоан, когато измивате косата си, като то не трябва да е с по-големи размери от тези на орех.

Когато измивате косата си с шампоан, трябва да се съсредоточите върху корените, защото те са най-омазнени.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати