ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да се преборим с остаряването?

Как да се преборим с остаряването?

Младост

Остаряването е част от живота, независимо дали искаме или не. То носи в себе си много положителни черти, като да правим каквото искаме, да сме независими и сами да устроим живота по наше желание. И така с годините започва да се променя не само животът около нас, но и самите ние - психически и физически.

На никой не му се остарява, но е неизбежно и безвъзвратно. Има обаче няколко трика, които могат да бъдат част от ежедневието ни още от ранна възраст. Те са и начин да се избегнат хирургическите манипулации, както и да се спестят нужните за тях средства.

Независимо дали вярвате или не, слънцето подпомага преждевременното стареене на кожата. Учени препоръчват честото използване на слънцезащитни средства, за да се избегне процесът, както и появата на злокачествени заболявания на кожата.

Твърде многото излагане на слънчеви лъчи води до появата на бръчки, сухота на кожата и нейният неравномерен цвят в повечето случаи. Приема се за допустимо излагане на слънце за не повече от 15 минути дневно и то отново с използването на слънцезащитен фактор поне 15.

Храната е друг фактор, отговорен за промените в цялостната визия на тялото. Вредната храна не само че може да ни направи по–пухкави и закръглени, тя е и пагубна за нашия организъм. Бедната на хранителни вещества храна не доставя необходимите продукти за правилното функциониране на кожните клетки.

Вода

Така се стига до ранно стареене на епидермиса. Препоръките тук са консумация на здравословна храна, богата на минерали и витамини, както и прием на поне 8 чаши вода дневно.

Знаете ли, че използването на сусамово масло запазва кожата по–млада и за по–дълго време? То я хидратира, почиства я от мъртвите кожни клетки и така я тонизира, като я кара да изглежда здрава и красива.

По повод хидратирането на кожата и консумацията на повече вода съветите са да не подценявате тази комбинация. Повечето течности помагат на тялото да изхвърли вредните токсини, да изглади бръчките и неравностите и да поддържа кожата мека и еластична.

Рибено масло

Рибеното масло е също добър начин за справяне с напредването на възрастта. То съдържа Омега-3 киселини, действащи противовъзпалително, подобряващи здравето на кожата, като я хидратират и подпомагат функционирането ѝ.

И разбира се без малко физически упражнения няма да се размине. Физическата активност, освен че повдигнат тонуса, самочувствието, стяга и тялото, което от своя страна също значително ще намали признаците и симптомите на застаряващата кожа.

Проучвания показват, че благодарение на физическата активност се постига баланс и на костната плътност, мускулното развитие. Спортът карат хората да изглеждат по–млади и по–щастливи.

Не по-маловажен е и факторът алкохол. И ако на всяка цена искате да изглеждате добре и да запазите младоликия си външен вид, трябва да ограничите приема му.

За да поддържате младостта си, може да прибегнете до прием на антиоксиданти под формата на хранителни добавки. Нищо обаче не може да замени здравословна храна, която е източник на пълноценни хранителни съставки за нашето тяло, които се борят успешно със свободните радикали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати