Домашен пилинг с лимон за мазна кожа

Маска с Лимон

Заради витамините и минералите, на които е богат, лимонът е подходящо средство, с което не само се гонят болестите, а и плод, който може да се използва като козметичен препарат.

Киселинното съдържание на лимона може да избелва и верен съюзник в борбата срещу омазняването на кожата и черните точки.

Пилингът с лимон почиства, подмладява и защитава кожата. Всяко средство за пилинг трябва да съдържа фруктови киселини, а лимонът изобилства от тях, като оставя приятен аромат върху кожата, след като е използван.

Лимонът е плодът с най-високо съдържание на витамин С, но освен него е богат и на витамините В9 и В5, както и на минералите калий и магнезий.

Лимон

Най-простата процедура с лимон е като нарежете един плод на няколко парчета и ги втривате енергично в тялото си с кръгови движения. Това помага за премахването на черните точки и мъртвите клетки от кожата.

Ако искате да се тонизирате и освежите, след баня втрийте обилно количество лимонов сок в кожата си. Ако кожата ви е по-чувствителна, смесете лимоновия сок с малко мляко.

За да се отървете от черните точки по носа, изплакнете лицето си с топла вода, а след това внимателно разтъркайте проблемния участък с парче лимон в продължение на 3-4 минути. След това изплакнете със студена вода.

Ако кожата ви е склонна към омазняване и поява на черни точки, трябва да правите тази процедура поне два пъти на ден.

Лимонов Сок

Домашна маска с лимон и яйчен белтък също може да ви помогне с бързо омазняващата се кожа. Смесете лимонов сок с един яйчен белтък и нанесете консистенцията върху лицето си. След като изсъхне, изплакнете със студена вода.

Можете да почистите кожата си в дълбочина, като към изцеден лимонов сок прибавите няколко капки розова вода и нанесете от сместа върху кожата си с памучен тампон.

Ако кожата ви е прекалено чувствителна, не трябва да използвате лимоновия сок в чистия му вид. Смесвайте го с вода и нанасяйте течността с памучен тампон.

Въпреки че цитрусите имат антисептично действие, могат осезателно да повишат чувствителността на кожата към слънчевата светлина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати