Пропорциите на идеалния нос

Скарлет Йохансон

В днешно време всеки, който не харесва нещо по външния си вид, има възможност да го промени. Все повече хора се възползват пластичната хирургия – според едни това е необходимост, други определят, че единствено медицинската причина може да бъде приета за сериозно основание човек да се оперира.

Независимо от полюсните мнения все повече мъже и жени се възползват от пластичните хирурзи. Често правена интервенция е ринопластиката или операция на носа.

Според ново проучване, когато носът на жената е вирнат нагоре, това ѝ придава женственост. Учени установиха, че идеалният вариант за дамите е, ако ъгълът между устните им, челото и върха на носа е 106 градуса. Резултатите от проучването са публикувани на страниците на Дейли телеграф.

Нослетата, които са вирнати с ъгъл над 90 градуса, изглеждат по-добре, отколкото носовете, които изглеждат увиснали и сочат надолу. Специалистите, които са се заели с откриването на идеалния нос, подчертават, че резултатите може и да не важат за всички етнически групи.

Кейт Бекинсейл

Провеждащите изследването уточняват, че са достигнали до извода, че 106 градуса е перфектният наклон с помощта на снимки на млади бели жени. Правени са и други изследвания по въпроса кой е идеалният ъгъл на носа спрямо лицето, но това е първото проучване, в което се достига консенсус.

Изследването се е провело с помощта на 106 доброволци. Специалистите са показвали на всички тях дигитални портрети, на които е променян ъгълът на носа спрямо лицето. Доброволците са посочили за най-женствени снимките с ъгъл 106 градуса.

Освен това към проучването е добавено и онлайн запитване – резултатите от него също са красноречиви – около 4000 души са дали същите резултати.

Мъжете също имат своите идеални мерки – в резултатите от проучването се посочва, че за най-привлекателен се смята ъгъл от 90 градуса спрямо лицето. Причината за това е, че лицето изглежда по-мъжкарско, посочват изследователите.

Всъщност едва ли тези резултати ще са от полза на пластичните хирурзи – те се съобразяват преди с всичко с индивидуалните особености на лицето. В изследването се посочват и няколко звезди с идеални носове – Кейт Бекинсейл, Скарлет Йохансон и др.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати