Вода с UV-защита ни пази от слънчево изгаряне

Вода с UV-защита

Излагането на слънце е полезно за човека, като учените смятат, че 30 минути дневно ни предпазват от развитието на злокачествени заболявания на кожата. Също така осигурява нужното количество на витамин D, който е важен за поддържане на доброто настроение у човека. Поради тази причина в страните, където слънцето рядко огрява, хората са по–склонни към депресия и самоубийства.

С бързо развиващите се технологии сега дойде и моментът, в който водата не се употребява, само за да утолява жаждата на организма, но и със слънцезащитна цел. Този нов продукт на пазара ни предпазва от вредните слънчеви лъчи.

Производителите препоръчват да се приемат само няколко милилитра от водата с UV-защита, за да ни предпазва успешно от слънцето. Инструкциите за употреба съветват да се приемат по 2 мл на всеки 4 часа, когато сме изложени на слънчевите лъчи. След приема на водата с UV-защитатрябва да мине поне 1 час, преди да ни огреят слънчевите лъчи.

Тен

Освен това тя предпазва организма от радиационното лъчение, както и подпомага придобиването на равномерен тъмен загар на кожата, който обаче не е вреден за тялото. Също дава възможност за повишено излагане на слънце с до 30 пъти повече от обичайното. Изследванията в тази насока посочват, че водата успява да неутрализира близо 30 % от вредните слънчеви емисии.

Тази течност е полезна и защото активира фибробластите в кожата (клетките, които образуват еластина и колагена в нея). Благодарение на това свойство на чудодейната вода се забавя процесът на стареене и износването на епидермиса.

Много е важно да не възприемаме кожата си като даденост, а да се грижим за нейното здраве, защото то се отразява на целия организъм. Да не се пропуска използването на слънцезащитни продукти и да не се прекалява с престоя на слънце, особено в следобедните часове.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати