Силата на магнезиевото олио

Магнезиево олио

Магнезият, намиращ се в човешкия организъм, е отговорен за повече от 300 ензимни реакции. Също е нужен за предпазване от мускулни схващания, действайки като релаксант.

Благодарение на него се поддържат стабилни нивата на кръвната захар и се регулира хормоналният дисбаланс. Той е от съществено значение за поддържане на сърдечно–съдовата система, както и за доброто настроение у хората.

При недостиг се препоръчва използването на магнезиево олио. То успява да намали мускулните спазми, както и менструалните болки. Намалява и симптомите на ПМС (предменструален синдром), включващ подуване, промяна на настроението, чувствителност на гърдите и други.

Кожа

Магнезиевото олио подобрява съня, действайки като успокояващо средство. Показно средство при мигрена и главоболие, магнезият в оптималните си граници успокоява организма, създавайки усещания за спокойствие и благоденствие.

Той може да бъде открит в готов вид или да бъде направен в домашни условия. Нужни са Ви половин чаша филтрирана вода, половин чаша магнезиев хлорид на люспи и празна спрей бутилка.

Водата се сипва в съд да заври, като той не трябва да е от алуминий. След това се изключва котлонът и във водата се слагат магнезиевите люспи, които се бъркат, докато се разтворят.

Спрей за коса

Течността се изсипва в празната спрей бутилка (дори да е все още топла) и е готова за нанасяне върху повърхността на тялото. Като резултат може да се усети как кожата става малко по-мазна и влажна. По тази причина се нарича магнезиево олио.

Само за няколко минути лечебната вода се абсорбира напълно през кожата. Препоръчват се между 10 и 30 напръсквания дневно.

Важно е преди да го използвате пълноценно, да поставите само капка от магнезиевото олио върху кожата, за да сте сигурни, че няма да има алергични реакции. Също специалистите насърчават да се избягват местата, където кожата е по-нежна.

Магнезиевото олио е полезно много и за косата, правейки я здрава и с повече обем. Също някои изследвания в областта посочват, че използването му след спортна травма облекчава болката и оток.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати