Пилинг с Кафе

Пилинг с Кафе

На какви ли не експерименти са способни съвременните жени, за да изглеждат по-млади, не ги спира дори спалпелът на хирурга.

Но за да изглеждате съвършено и удивително не е съвършено наложително да се подлагате на пластични операции.

Откакто свят светува жените от всички народи са се борили за красотата си, а понякога методите им са много радикални. Например туркините са обгаряли с огън кожата си. Но за щастие в днешно време не разчитаме на подобни варварски методи.

Най-често за младост и красота на кожата в днешно време се използват лимоновия сок, киселото мляко, гроздов сок. В края на ХХ век козметици откриха много добро и ефективно средство за грижа за кожата, наречен пилинг.

По лицето и тялото се натрупват мъртви клетки, които трябва да бъдат отстранени, за да се очистят порите и кожата да може да диша свободно. С това успешно се бори пилингът. Чрез него кожата изглежда подмладена и чиста, възвръща своя тонус и еластичност.

Ако сте много заети и имате малко свободно време, а да посетите козметик е в сферата на фантастика, не се отчайвайте. Пилингът може да се извърши и при домашни условия.

Едни от най-лесните рецепти за това искаме да ви предложим сега.

Пилинг с Кафе

За тази приятна и полезна процедура, можете да използвате един много ефективен и най-важното, евтин продукт - кафето. Утайката от сутрешното кафе в чашата ви е суперефикасно средство за пилинг.

За тези от вас, които са с много чувствителна или суха кожа, добавете хидратиращ крем или зехтин, разбъркайте и чудотворната смес е готова.

Пилингът с кафе може да се използва както за грижа за лицето, така и за цялото тяло. Вземете от сместта в дланта си и с кръгообразни движения масажирайте с нея кожата на тялото. Това много помага и в борбата с целулита.

Остатъците от кафе по тялото измийте с топъл душ, а след това нанесете хидратиращ крем. След няколко процедури ще забележите, че кожата ви е станал много по-мека.

В кафето се съдържат мазнини и протеини, масла, органични киселини, витамин Б. Така че тези полезни елементи предпазват от преждевременно стареене на кожата и спомагат за възстановяването на нейната еластичност. Омекотява, хидратира и осигурява противовъзпалителен ефект.

Пилинг-процедурата с кафе не е препоръчителна за хора, които страдат от инфекциозни, възпалителни заболявания на кожата, гъбични увреждания или хора с алергии към кафето.

Бременните жени и кърмещите майки също е по-добре да се откажат от тази процедура.

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати