Нова мода: Космически фон дьо тен

Фон дьо тен

На пазара излиза нов вид фон дьо тен, който използва специална „космическа“ технология, която улавя мазнината по кожата. До момента желание да имат новия козметичен продукт са заявили 12 хиляди жени.

Продуктът се нарича Фюжън и е творение на Ив Сен Лоран. От фирмата твърдят, че в продукта се съдържа съставката липофилна киселина – тя се използва в космоса и улавя космическия прах.

Производителите на новия фон дьо тен не пропускат да се похвалят, че благодарение на междузвездната съставка козметичният им продукт се превръща в най-напредналия на пазара откъм високи технологии.

Липофилната киселина попива мазнината, която се образува на повърхността на кожата на лицето, и то изглежда гладко и матово в продължение на 24 часа. Причината се крие в специфичната структура на това вещество – формата ѝ е като на пчелни килийки.

грим

Поради тази причина киселината може да попива 4 пъти повече влага и мазнини, отколкото е собственото ѝ тегло. Освен тази киселина в новият вид фон дьо тени е използван и хидрофилен агент.

Производителите обясняват, че по състав прилича на глинен микс от минерали – попива излишната влага от кожата на лицето. Освен това в козметичния продукт е включен и специален екстракт, който имитира мастните киселини, появяващи се на повърхността на кожата.

И ако този продукт ви се струва доста необичаен, вероятно не сте чували за новата маска за лице, която може да замени напълно известните ботокс процедури. На своите страници вестник Дейли мейл съобщава, че в маската се съдържа специална съставка – прах от екскременти на славей.

Тази процедура се предлага само в няколко козметични салона във Великобритания – времето, което жените прекарват с маската, е час и половина, а за разкрасяването трябва да заплатят 180 лири.

Оказва се, че екскрементите на славея имали способността на избелват кожата и да премахват не само торбички под очите, но и неприятните следи от акне. Всъщност свойствата, които имат птичите екскременти, са познати в Япония от векове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати