Най-налудничавите разкрасителни методи

Разкрасяване

От незапомнени времена жените се подлагат на какви ли не процедури, за да се чувстват красиви и да привличат мъжките погледи. И ако днес се смята за лудост да похарчим куп пари за разкрасителни методи и чудодейни мазила, то някога нашите предци да стигали до още по-големи крайности.

Ето и някои от тях, които определено могат да ви накарат да прекъснете закуската или обяда си.

Урина вместо вода за уста

Урината съдържа амоняк и по тази причина римляните са я използвали като дезинфектант за уста. Всъщност урината се е употребявала с такова предназначение чак до осемнадесети век, а резултатите са били направо зашеметителни-здрави и бели зъби и нито следа от кървящи венци.

Обезкосмяване с негасена вар и арсен

Епилиране

Една от най-неприятните и дори страшни процедури за разкрасяване през Ренесанса била епилацията със смес от арсен и негасена вар. Вманиачените привърженици на гладката кожа поставяли течността върху окосмените си места и я отстранявали, малко преди кожата им да се отлепи. Опасният метод често водел до сериозни наранявания и отравяне с арсен.

Разкрасяване с пиявици

Пиявиците се използват в традиционната медицина на много култури. Те обаче някога са служели и за освежаване на кожата. Пиявиците подобряват кръвообръщението, възвръщат еластичността на тъканите и дори лекуват кожни израстъци.

Диета с тения

Тения

Тази меко казано драстична диета се е появила в началото на двадесети век. Желаещият да отслабне поглъщал говежда тения с надеждата тя да приеме храната, която той изяжда. След като пациентът отслабнел толкова, колкото желаел, вземал лекарства, за да се освободи от паразита.

Притискане на стъпалата

В миналото малките женски крака са се смятали са особено привлекателни. Ето защо през девети век се заражда традицията за пристягане на стъпала. Крачетата на малките момиченца се увивали с бинтове и се стягали толкова силно, че кръвообръщението се нарушавало и кракът преставал да расте.

Някои родители стигали дори дотам да чупят пръстите на краката на дъщерите си, само и само те да изглеждат малки. Заради жестокото си естество, тази процедура е забранена със закон в началото на двадесети век.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати