Как да подготвим кожата си за есента

Как да подготвим кожата си за есента

С настъпването на есента температурите се понижават, а студените ветрове стават част от ежедневието, заради което трябва да се погрижим за кожата си, която е най-потърпевша от смяната на сезоните.

Неблагоприятните климатични условия сериозно могат да навредят на кожата, ако не се вземат необходимите мерки предварително. За есенния сезон е необходимо да направите само няколко неща, за да защитите кожата си.

1. Хидратирайте кожата сутрин и вечер – постоянната хидратация чрез кремове е ключова за защитаването от студа. Дневният крем предпазва кожата от Слънцето, вятъра, студа и замърсяванията. Нощният крем съдържа повече подхранващи съставки, които успокояват кожата.

2. Пийте поне литър и половина вода на ден – хидратацията не трябва да бъде единствено чрез козметиката, а и чрез водата. Специалистите съветват да се пие между литър и половина и два литра вода на ден, за да бъде организма ви достатъчно хидратиран.

Хидратирането е една от основните стъпки, с които защитаваме кожата си от по-студеното време, а пиенето на вода е най-лесния начин да я осъществим.

Как да подготвим кожата си за есента

3. Два пъти в седмицата си правете домашни маски – маска от зехтин, авокадо, грозде или кисело мляко ще подхрани кожата ви, което ще ѝ помогне да се справи с промяната на температурите, понеже те съдържат в естествен вид важните за кожата витамини А, Е, Д, фитостероли, органични киселини и мощни антиоксиданти.

4. Редовно хапвайте плодове и зеленчуци – есента е сезонът, в който трябва да увеличите приема си на витамини, за да засилите имунитета на организма си. Освен това допълнителният прием на витамини ще ви помогне по-дълго да задържите тена си от лятото.

5. Правете си редовен пилинг – поне два пъти в седмицата трябва да си правите пилинг, както на лицето, така и на тялото.

Чрез тази процедура се отстраняват мъртвите клетки от кожата и тя изглежда по-гладка, еластична и свежа. Пилингът също е ключов момент при грижите за кожата особено през есента.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати