Забравете за кожните проблеми с помощта на какаово масло!

Крем от какаово масло

Какаовото масло е едно от най-здравословните и полезни масла, с които ни е дарила майката природа. То се извлича от семената на големите плодове, които растат на какаовото дърво.

Какаовото масло, освен в кулинарията, има още множество приложения. То е богат източник на антиоксиданти. Съдържа се в редица биокозметични продукти, поради уникалното му качество да хидратира кожата. Може да го откриете в съдържанието на лосиони, кремове и олио за тяло. Освен това може да стилизира прическата. Ето кои са най-ценните ползи, които това масло може да ви донесе:

Кажете сбогом на чувствителната кожа. Всеки, който има прекалено чувствителна кожа, е добре да употребява какаово масло. Неговите съставки са ефективен съюзник в защитата на кожата от топлината. То се използва при екзема и други кожни проблеми. Кремът с какаово масло спомага на кожата да бъде мека и еластична, без раздразнения и зачервявания, за дълъг период от време.

Пухкави и меки устни. Какаовото масло е лек за напуканите и изсушени устни. Всички продукти с него ще ви осигурят супер мекота и обемност. Те са ефективни както при ветровито, така и при слънчево време.

Нова кожа. С течение на времето и най-вече под въздействие на стреса и напрежението, кожата ни губи еластичността и цвета си. Какаовото масло и продуктите, в които се влага, носят на кожата така необходимият ѝ букет от полезни за здравето елементи. В комбинация с правилно хранене и достатъчно сън, кожата ви ще възвърне предишния си свеж и здрав вид.

Какаково масло

Освен това какаовото масло е мощен антиоксидант. То помага на кожата да се съхрани от неизбежните признаци на стареене, както и да се справи със стресовите фактори на околната среда. Прието дори чрез храната, то разкрива максимално своите качества.

Без белези. Различни белези, като тези от акне, рани и други, се лекуват с какаово масло. Засегнатото място трябва да се маже редовно и резултатите няма да закъснеят.

Приятно бръснене. Мъжете също могат да извлекат максимална полза от какаовото масло. То прави процеса на бръснене по-приятен. За целта смесете лосиона си за бръснене с малко какаово масло под всякаква форма. Това премахва чувството за дразнене и прави кожата невероятно мека.

Здрава и красива коса. Независимо дали страдате от немирна, суха или увредена коса, то какаовото масло е вашето решение. За целта може да използвате както продукти с него, така и сурово масло от какао, нанесено директно върху косата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати