ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да преборим косопада според Петър Дънов

Как да преборим косопада според Петър Дънов

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190296
Косопад
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Косопадът е неприятно явление, което засяга както мъжете, така и жените. Опадването на космите по главата може да е по наследство или да се е случило по стечение на обстоятелствата. То може да е временно или перманентно. Случва се окапването на косата да засегне само някои области, но може да оплешивее и цялата глава.

И независимо че косопадът е нещо характерно за мъжете, начинът, по който това явление влияе на самочувствието при двата пола, е един и същ. Мъдрият Петър Дънов обаче е открил формула за справяне с това тягостно състояние.

Беинса Дуно казва, че при косопад е добре косата да се щади от повечето миещи средства. Макар и да ви се стори странно, ще трябва да се простите с всичките си познати шампоани, тъй като според предписанията на Дънов главата може да се измива само веднъж месечно със сапун и то такъв, в който няма животински мазнини. През останалото време е разрешено косата да се мие само с вода или и с хума.

Ако сте решили да използвате хума обаче, знайте, че тя трябва да се изпече добре и да се смеси и размие с малко оцет. След като получената смес се разбърка добре, може да се нанесе върху косата. В никакъв случай не забравяйте после да се изплакнете добре с много вода. Ако правите тази процедура, косата ви, освен че ще се сгъсти, ще стане здрава и лъскава.

Дънов

Дънов припомня още, че е добре косата да се мие с леко топла вода, но не прекалено гореща.

Освен това той препоръчва излизания навън при дъждовно време между 22-ри и 22-ри юни и то без чадър или качулка. Според Учителя така човек поема от енергията на водните капки и се зарежда.

Против косопад Беинса Дуно препоръчва още косата да се мокри с хладка вода по три пъти дневно и да се търка със запарка от корени на репей. За по-бърз ефект е добре всяка сутрин главата да се масажира с пръсти, тъй като така се подобрява кръвообращението и се стимулира растежът на косъма.

Положителните мисли при косопад също са от важно значение. Дънов съветва да отправяме мисълта си към корените на косата си и да си представяме как всеки ден косата ни става все по-здрава и избуява. Все пак понякога и самовнушението върши чудеса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати