Колко продължава животът на козметиката

Гримове

Вашият козметична чантичка вече толкова е претъпкана с разкрасителни продукти, че чак не може да се затваря. Май е време да й направите одит. За да освободите място за новите зимни колекции помади, а и за да изхвърлите старите с изтичащ срок на годност.

Спирала

Спиралата е задължителна за козметичната ни чантичка. Официалният й срок на годност е 6 месеца. С течение на времето в нея се натрупват бактерии, така че е добре да се съобразявате с половин годишния й живот. Ако скоро не смятате да ползвате спиралата, добре е да я съхранявате в хладилник.

Четки за Грим

Пудра

Обикновено пудрата е годна за употреба в продължение на две години. Но издържа и повече. Имайте предвид, че при използването на пудрата, тя се смесва с мазнината от кожата и изменя своята структура. Така че често измивайте четките или гъбичките, с които я нанасяте. Поне веднъж седмично. Ако пудрата се е изменила на мирис, това е знак, че трябва да се отървете от нея.

Сенки

Около две години могат да се съхраняват сенките. След като изтече срокът им на годност, сенките започват да губят своите цветове, структура и лесно се рушат. Смело се избавете от такива сенки, тъй като от тяхната употреба няма да имате никаква полза.

Козметика

Четки, гъби

Всичко, което влиза в контакт с кожата, изисква внимателна поддръжка. В гъбите се натрупват бактерии. Точният срок, в който са годни за използване, зависи от качеството на четката или гъбата, и материала, от който са направени. С редовни грижи евтината четка може да издържи и 6 месеца, а качествената и по-скъпа четка може да ви служи и до 3 години.

Червило

Обичайно червилото може да се използва не повече от 1 година. А течното червило и блясъка за устни - една и половина години. Когато изтича животът на помадата за устни, тя обикновено променя миризмата си. Остарелите червила не притежават специфичните си хидратиращи свойства.

И накрая, за да си гарантира, че вашата козметика няма да се развали скоро, я предпазвайте от топлина, влажност, светлина, студ. Съхранявайте я на стайна температура.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати